Siirry sisältöön

80 hakutulosta

(Fingrid) Voiko sähkö loppua? Sähköjärjestelmän toimintavarmuus edellyttää yhtä suurta sähkön tuotantoa ja kulutusta joka hetki. Kun kulutus on Suomessa korkealla, noin kolmannes sähköstä tuodaan Pohjoismaista ja Venäjältä. Mikäli tuonnissa ilmenee ongelmia, kantaverkko voi joutua epätasapainoon ja tämä voi johtaa suurhäiriöön.
Tunne kulutuksesi ja aloita sähkön säästäminen Sähkön säästö onnistuu, kun tietää oman kulutuksensa ja tunnistaa säästömahdollisuutensa. Sen jälkeen on aika tehdä päätöksiä ja omaksua energiaa säästävät asumistottumukset. Eikä mukavuudesta tarvitse silti tinkiä. Tiedätkö, kuinka paljon sähköä sinun kotonasi kuluu?
Lisätietoja: www.ekoenergia.fi Sähkön alkuperätakuu Mistä tiedän, millä tavoin ostamani sähkö on tuotettu? Sähkön kulkua tuotannosta yksittäiselle kuluttajalle ei voi fyysisesti jäljittää. Sähkön myyjä varmistaa puolestasi, että sen uusiutuvana tai ydinvoimana myymällä sähköllä on alkuperätakuu. Voit aina tarkistaa käyttämäsi sähkön alkuperän sähkönmyyjältäsi.
Sähkön myyjä varmistaa puolestasi, että sen uusiutuvana tai ydinvoimana myydyllä sähköllä on alkuperätakuu. Alkuperätakuulla varmennettua sähköä on aina myynnissä vain todellisen tuotantomäärän verran. Järjestelmän ansiosta asiakas voi luottaa siihen, että saa sellaista sähköä kuin on ostanut.
Sähkönkulutus: 53,5 W x 14 x 24 h = 17,98 kWh Sähkön hinnalla 0,2 €/kWh valojen käyttö maksaa 3,60 euroa.
Poikkeuksen tähän muodostaa tilanne, jossa sähkön käytöstä maksetaan kiinteähintaisen sähkösopimuksen mukaan ja sähkön pörssihinta on korkeampi kuin taloyhtiön sähkönhankinnan kokonaishinta verkkopalvelumaksu ja sähkövero mukaan lukien.
Uusiutuvaa sähköä kerrostaloasuntoon Asun kerrostalossa ja yhtiövastikkeeseen kuuluu lämmitys. Sähköä minulla kuluu hyvin vähän. Onko minulla mitään vaihtoehtoja valita uusiuvaa energiaa, kun lämmitysmuodosta päättää taloyhtiö? Vastaus: Jokainen voi vaikuttaa ostamansa sähkön tuotantotapaan. Käy www.sahkonhinta.fi -sivuilla, josta näet uusiutuvaa sähköä tarjoavat yhtiöt.
Aurinkosähköpaneelien mitoittaminen, jos sähköä ei myydä verkkoon Miten paneelit tulisi mitoittaa, ettei tarvitse sopia sähköyhtiön kanssa lainkaan energian myynnistä verkkoon? Mitä tehdään, jos itse ei pystykään kuluttamaan kaikkea tuotettua sähköä eikä sopimusta sen myynnistä ole? Pitääkö järjestelmä pysäyttää vai mihin se sähkö menee?
Taloudellisinta on käyttää kaikki tuotettu sähkö itse tavallisissa sähkönkulutuskohteissa, kuten valaistuksessa tai ilmanvaihdossa. Yhdistämällä aurinkosähköjärjestelmä lämpöpumppuun, voidaan tuotettavaa sähköä hyödyntää lämpöpumpun lämmitykseen silloin, kun aurinkosähköä on saatavilla.