Siirry sisältöön

8 hakutulosta

Kiristyvien energiankulutus- ja energiansäästötavoitteiden lisäksi keskeisimmät ehdotukset liittyvät muun muassa uusiutuvan energian ja hukkalämmön osuuden lisäämiseen kaukolämpöverkoissa, energiatehokkuus ensin -periaatteen käyttöön sekä energiaköyhyyden poistamiseen.
Lämmityksen energiankulutuksen seuranta, verkoston toiminnan ylläpito, verkoston tasapaino ja oikea säätökäyrä sekä suunnitelmallinen kunnossapito ovat kaikki tekijöitä, joilla ehkäistään ongelmia, varmistetaan tasaiset huonelämpötilat ja viihtyisät asuinolosuhteet sekä pidetään energiankulutus ja kustannukset kurissa.
Vuosihyötysuhdetta käytetään vakioudunkäytön ilmavirtojen kanssa Dokumentointi ET:ssa ❑ Sivu 8: lisätietoja ❑ Suunniteltu paneelisto ❑ Tuotannon kuukausijakama ja käyttökohteiden energiankulutus ❑ Lopullinen hyväksikäyttöaste: 0…1 → 54% Vain rakennuksessa käytetty aurinkoenergia voidaan huomioida todistuksessa.
Myös järjestelmässä ilmenneet häiriöt tai poikkeuksellisen suuri energiankulutus ovat hyviä syitä teettää kuntokartoitus, jossa käydään läpi lämmitysjärjestelmän kaikki osat: kattila ja poltin, hormi ja piippu, putkistot ja patterit, varaaja, pumput ja venttiilit, lämmönsäätöautomatiikka sekä polttoainevarasto.
Tehokkaan maankäytön, teknisten parannusten sekä asuntojen keskikoon pienenemisen lisäksi asuntotuotannon leimallisia muutoksia ovat viime vuosina olleet tilansäästö ja matalampi energiankulutus. Kasvaneeseen asuntojen kysyntään on onnistuttu vastaamaan kaavoituksella ja asuntopolitiikalla, mutta kehityksen kääntöpuolena on uuden asuntokannan yksipuolisuus.
Kunnan kiinteistöt Esitetään kiinteistöluettelo, josta ilmenee • kiinteistön rakennustilavuus • lämmitysjärjestelmä • energiankulutus • öljylämmitteisten osalta öljykattilan ikä, kunto ja arvioitu uusimisajankohta 3.5.
(Taulukossa 1 kirjainyhdistelmät M+P, M+V, M+P+V, L+V, L+P+V) Valaistuksen energiankulutus huoneessa tai tietyllä alueella lasketaan ohjauskerroinmenetelmällä seuraavasti: 𝑃 = 𝑐 ∗ 𝑃𝑣𝑎𝑙𝑎𝑖𝑠𝑡𝑢𝑠 jossa, 𝑃 c 𝑃𝑣𝑎𝑙𝑎𝑖𝑠𝑡𝑢𝑠 (2) tarpeenmukainen valaistuksen keskimääräinen tehotiheys huoneessa tai tietyllä alueella W/m2 valaistuksen ohjauskerroin taulukosta 1 valaistuksen
Helsinki: Saatavilla: http://www.stat.fi/til/rakke/2015/rakke_2015_2016-0526_tie_001_fi.html Viitattu 6.9.2016 (Tilastokeskus 2015b) Suomen virallinen tilasto (SVT): Asumisen energiankulutus [verkkojulkaisu]. ISSN=2323-3273. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 9.11.2016]. Saantitapa: http://www.stat.fi/til/asen/index.html Transportstyrelsen (2016a).
1