Siirry sisältöön

238 hakutulosta

Tuotetun sähkön omakäyttöosuutta voidaan kasvattaa ajoittamalla sähkönkulutusta aurinkoiseen aikaan. Saatavilla on myös ohjausjärjestelmiä, joilla voidaan automaattisesti ohjata esimerkiksi vastuskuormaa kuten käyttövesivaraajan vastusta paneeleiden tuoton tai ylijäämäsähkön tehon mukaan.
Sähkö- ja LVI-suunnittelijoiden asiantuntemusta kannattaa hyödyntää lämmitysjärjestelmän valinnassa. Ammattilaisen suunnittelema lämmitysjärjestelmä toimii luotettavasti ja tarjoaa tasaiset lämpöolot energiatehokkaasti. Päälämmitysjärjestelmää voidaan täydentää esimerkiksi tulisijoilla.
Sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon kuuluu pakollisina ammattiaineina sähkö- ja automaatioalalla toimiminen sekä pien- ja pienoisjännitesähköasennukset.
Samalla taloyhtiö edistää tavoitteita liikenteen sähköistymisestä sekä vihreää siirtymää hankkimalla kestävillä energiamuodoilla tuotettua sähköä kiinteistön käyttöön. Latauspisteiden hankinta Asunto-osakeyhtiössä sähköautojen latausjärjestelmän toteutuksessa kannattaa huomioida asukkaiden tarpeet ja näkemykset. Puitteet päätöksenteolle asettaa asunto-osakeyhtiölaki.
Webinaari: Pientalon sähköilta Tuoreimmat webinaaritallenteet Asiaa energiasta: Aurinkosähköä pientaloon laadukkaasti ja turvallisesti Asiaa energiasta: pientalon katselmukset, huoltokirja ja remonttisuunnitelma Energiatehokkuutta taloyhtiöille -webinaarisarja Valtakunnallista ja alueellista energianeuvontaa rahoittaa Energiavirasto.
Harjoitustyössä perehdytään energian ja erityisesti sähkön käyttöön todellisten kotitalouskohteiden kautta, jotka tarjoavat myös ihan arjen asumisessa tarvittavaa tietoa, kuten millainen energiankäyttäjä minä/kotini on nyt?
Sähköautojen lataus taloyhtiöissä Sähköautojen sähkön varastointipotentiaali riippuu sähköauton tyypistä. Täyssähköautoissa akuston koko on useita kymmeniä kilowattitunteja. Ladattavissa hybridiautoissa akusto on pienempi, sillä niissä on sähkömoottorin lisäksi polttomoottori.
Teollisuuden vuotuisesta energiankäytöstä on katselmustoiminnan piiriin tullut lämmön ja polttoaineiden osalta 125,8 TWh ja sähkön osalta 47,1 TWh. Kuva 1. Energiakatselmustoimintaan myönnetty TEM-tuki ja katselmuskohteiden lukumäärä 1992–2018.
Asukkaiden mukaan ilma-vesilämpöpumppu kulutti sähköä 10/2022-10/2023 välisenä aikana noin 9 400 kWh. Esimerkiksi sähkön kokonaishinnalla 15 snt/kWh tämä tarkoittaa noin 1 400 euron vuosikustannusta. Tämän lisäksi tulevat kustannukset öljynkulutuksesta, sekä öljykattilan ja -polttimen huollosta.
Katselmuskohteiden valinnan jälkeen kohteista kerätään perustiedot: tiedot toiminnasta, tuotannosta, prosesseista ja palveluista; rakennuksista lämmitettävät tilavuus- ja pinta-alatiedot; ja edellisen täyden vuoden energiatiedot (lämpö, sähkö, vesi). Katselmusmallit valitaan kohdekohtaisesti energian ja veden käytön, kustannusten, rakennustilavuuden ja tavoitteiden perusteella.