Siirry sisältöön

36 hakutulosta

Teollisuuden energiankäyttöä kuvataan Tilastokeskuksen tilastoihin perustuvien lukujen avulla.
Energiatehokkuuspalveluiden kilpailutus Hankinnan toinen osa koski energiatehokkuuden asiantuntijapalveluita, kuten energiakatselmuksia, rakennusten energiatodistuksia, määräaikaistarkas­ tuksia, kiinteistöjen energianhallintaa, toimistolait­ teiden ja valaistuksen energiankäytön selvittämistä sekä säästötoimenpiteiden toteutusta.
VÄLTÄ VAJAATÄYTTÖÄ Jos uuni on jatkuvasti vajaatäyttöinen, kannattaa harkita muita toimia, esimerkiksi uunin osastointia, energiankäytön tehostamiseksi. Osastointi mahdollistaa lämmityksen ja mahdollisen ilmankierron vain tarvittavissa osissa uunia. Jos se ei ole teknisesti mahdollista, lämmitystä ja ilmankiertoa on ohjattava tuotantomäärän perusteella.
Kolmasosa ruokapalveluiden ympäristövaikutuksista aiheutuu ruoan säilöntään, valmistukseen ja tarjoiluun tarvittavasta energiankäytöstä ja muutama prosentti kuljetuksista. Ammattikeittiön suunnittelu ja laitevalinnat ovat tärkeitä, koska ne vaikuttavat palvelujen tuottamiseen kuluvan energian määrään ja sitä kautta hiilidioksidipäästöihin.
Haastavien kansainvälisten velvoitteiden toteuttaminen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi edellyttää energiankäytön tehostamista kaikilla osaalueilla.
Yhtiö on sitoutunut energiatehokkuussopimuksen mukaisesti tehostamaan energiankäyttöään ja edistämään asiakkaiden energiankäytön tehostumista.  Teksti: Sirpa Mustonen Kuvat: Kimmo Haimi Motiva on tuottanut tämän aineiston osana vuosina 2014-2016 toteutettua yhteistyö­ hanketta, jossa tarkasteltiin teollisuuden lämmönsiirron energiatehokkuutta.
Ilman sisältämän typen lämmittäminen vaatii ylimääräistä lämpöenergiaa, mikä lisää polttoaineenkulutusta. energiankäyttöä jopa kymmeniä prosentteja, kun poltossa ei tarvitse lämmittää ilman sisältämää typpeä. Hapen käytöstä aiheutuu investointi- ja käyttökustannuksia, joiden kannattavuus on tarkasteltava tapauskohtaisesti.
Näitä teemoja on käsitelty energiankäytön ja -kulutuksen näkökulmasta. Materiaalin ja tehtävien aiheena on mitä on energia, energian vastuullinen käyttö kotona ja koulussa sekä energiatehokkuus. Tavoitteena on, että oppilaat saavat keinoja, miten he voivat omalla toiminnallaan pienentää energiankulutustaan niin kotona kuin koulussa.
. – Tuomo Hurri, Sulzer Pumps Finland Oy Karhulan valimon uunikapasiteetti: 3 isoa ja 4 pientä maakaasukäyttöistä uunia, 3 sähköuunia Käyttölämpötilat: kaasu-uunit: n. 1100 °C, sähköuunit: 300-600 °C Lämpökäsittelyn kesto: 12 tunnista aina kolmesta kuuteen vuorokautta Uunien käyttö: uunit käytössä ympäri vuorokauden, viitenä päivänä viikossa Näin sulzer tehostaa uuniensa energiankäyttöä
.................................................... 3  Sisällysluettelo ........................................................................................................................................ 4  1  2  3  4  5  4 Johdanto......................................................................................................................................... 5  1.1  Energiankäyttö