Siirry sisältöön

32 hakutulosta

Suurin osa koko elintarvikeketjun ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa, ja se vastaa jopa 100 000 auton ilmastovaikutusta. Mikäli haluat pienentää ympäristökuormitustasi ruokavalinnoillasi, vaihda etenkin punainen liha kasviproteiineihin (palkoviljatuotteet ja niistä valmistetut proteiinipitoiset ruoat) sekä pyri vähentämään maitojalosteiden syömistä.
Tämä pienentää ruokahävikkiä. Pakkaus torjuu ruokahävikkiä Jauhelihan pakkaamisessa kiteytyy pakkausten hyöty ruokahävikin torjunnassa. Pakkaamaton jauheliha on erittäin herkästi pilaantuva tuote. Atria toi markkinoille rasiapakatun jauhelihan ensimmäistä kertaa vuonna 1992.
Älyvaaka auttaa vähentämään ruokahävikkiä suunnitelmallisesti Suomessa ravintola-alalla syntyy ruokahävikkiä 75–85 miljoonaa kiloa vuodessa. Digitaalinen omavalvontapalvelu, Chefstein auttaa keittiöammattilaisia tehostamaan toimintaansa ja vähentämään hävikkiä.
Ruokahävikki mitataan päivittäin Compass Group keskittyy materiaalitehokkuuden sitoumuksessaan erityisesti ruokahävikin pienentämiseen. ”Haluamme puolittaa ruokahävikkimme vuoteen 2025 mennessä, kun vertailukohtana on vuoden 2019 taso”, Viljasaari kertoo.
Suomessa päätyy vuosittain yli 400 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa. Mitä?
Suomessa päätyy vuosittain yli 400 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa. Mitä?
Vuoden 2022 tulokset pähkinänkuoressa: 74 toteutettua materiaalitehokkuutta parantavaa toimenpidettä. 427 tonnia vähemmän ruokahävikkiä. 2,5 miljoonaa € kustannussäästöjä yrityksille.
Ruokahävikkiä ei synny yhtään. Skinpakkauksessa vähemmän muovia Tehokkaan raaka-aineen käytön lisäksi myös yrityksen pakkaus- ja kuljetusratkaisut ovat innovatiivisia ja ympäristötehokkaita.
Kalavapriikki – kalanpalaakaan ei hukata Kalavapriikissa Kalavapriikki-kalanjalostusyrityksessä kalaraaka-aine käytetään kokonaan kiertotalousajattelun mukaisesti, eikä ruokahävikkiä synny yhtään.
Aiheina muun muassa: Ruokahävikki Kuluttajien energianeuvonta Kuluttajien valaistus- ja sähkövalinnat Asiaa energiasta: Aurinkosähköä pientaloon laadukkaasti ja turvallisesti -webinaari 9.4.2024 Energiayhteisöt -webinaari 21.11.2023 Kiinteistöjen sulanapitolämmitykset -webinaari 10.10.2023 Energianeuvonnan vuosipäivä 3.10.2023 Pientalojen energiaremonttien kustannukset 28.3.2023 Aurinkosähköä