Siirry sisältöön

29 hakutulosta

Energiatehokas ilmastointi ja jäähdytys Ilmastointijärjestelmien energiatehokkuus on tärkeää etenkin niissä rakennuksissa joissa on ilmastointi eli jäähdytystä sisältävä ilmanvaihto- tai muu tilojen viilennykseen tarkoitettu järjestelmä.
Kylmäsäilytys ja -jäähdytys Hyvät kylmätilat eivät tuota keittiöön ylimääräistä lämpöä tai melua. Kylmä- ja pakastehuoneet sekä jäähdytyshuoneet toteutetaan energiatehokkaimmin keskuskoneellisina. Kun lauhduttimien lämpö ei kuormita keittiötilaa, lämpötilaoloja on helpompi hallita ja ilmanvaihtotarve vähenee.
hiihtokeskus Ilmavirtojen säädöt ja tarkastukset palvelukiinteistöissä -opas Kiinteistöjen latauspisteet kuntoon Kiinteistön energiatehokkaat sähkötekniset ratkaisut Lämpöpumppujen huolto-ohje Paranna ja ylläpidä loma-asumisen energiatehokkuutta – opas vuokranantajalle Patteriverkosto kuntoon – ohjeita patteriverkoston perussäädön tilaajalle Viihtyisä työympäristö – Ilmastointi ja jäähdytys
Menetelmiä ja ohjeita energiatehokkuuden parantamiseen: Ammattikeittiöt Energiakatselmus ja -analyysi Höyry- ja lauhdejärjestelmä Ilmastointi ja jäähdytys Kylmäjärjestelmä Lämmönsiirto Paineilmajärjestelmä Puhallinjärjestelmät Pumppausjärjestelmät Sähkömoottorit Tehtaan tekninen eristys Teollisuuden ilmanvaihto Teollisuuden vaativat ilmanvaihtokohteet Teollisuuden uunit Tuotannon ylijäämälämpö
Eniten kuluttavat valaistus, lämmitys, lämmin vesi ja jäähdytys. Rakennusten energiatehokkuutta koskeva direktiivi vaikuttaa sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Energiatehokkuusdirektiivi luo kehyksen rakennusten energiatehokkuuden parantamiselle ja määrittelemiselle unionin jäsenmaissa.
Suurennuslasin alla ovat paineilmajärjestelmän nykytila ja merkittävimmät energiatehokkuuteen vaikuttavat tekijät, joita ovat: käyttöympäristö (käytettävät laitteet, paineilman kokonaistarve, käyttöaika, painetaso) tuotanto ja jälkikäsittely (muun muassa painetasot, ohjaus-, säätö- ja ajotavat, kompressorien jäähdytys ja lämmöntalteenotto) jakelu (muun muassa vuodot) käyttökohteet (
Pesuvinkki sekoittavalle padalle: laita jäähdytys hetkeksi päälle, sillä ruoka irtoaa helpommin jäähtyneestä pinnasta. Pesuun tarvitset vettä vain 1/3 padan tilavuudesta. Sekoitus tehostaa lian irtoamista.
Tutustu kulutusjouston mahdollisuuksiin, mikäli kotonasi on seuraavanlaista tekniikkaa: sähkölämmitys (myös lämpöpumput), käyttöveden lämmitys sähköllä, koneellinen ilmanvaihto ja jäähdytys, sähköauto, kylpyhuoneen mukavuuslattialämmitys, sähkökiuas tai muu paljon sähköä kuluttava laite.
Siinä missä polttomoottoriautossa moottori on kriittisin komponentti vaurioitumaan jos jäähdytys pettää, niin sähköautossa moottorin lisäksi ajoakun lämpötilaa säädetään nestejäähdytyksellä. Muita tärkeitä tarkastuksia ovat jarrujen ja alustan osien kunnon arviointi.