Siirry sisältöön

166 hakutulosta

Energiatehokkuus ja energiamurroksen vauhdittaminen Kestävässä yhteiskunnassa energialla ja erityisesti fiksuilla energiaratkaisuilla on suuri rooli niin elinkeinoelämän, kuntien kuin kuluttajien kannalta. Tarvitsemme monenlaisia toimia energiatehokkuuden parantamiseen ja käynnissä olevan energiamurroksen vauhdittamiseen.
Energiatehokkuus ja kulutusjousto auttavat siirtymään puhtaampaan sähköntuotantoon Yhä suurempi osa käyttämästämme sähköstä tuotetaan sääriippuvaisilla energialähteillä – tuulella ja auringolla. Sujuva siirtymä edellyttää, että sähkön käyttöä kotona ohjataan enenevässä määrin niihin ajankohtiin, jolloin sähköä on saatavilla runsaasti ja edulliseen hintaan.
Sähköistämällä energiatehokkuutta teollisuudessa yhteishanke Yleistä yhteishankkeesta Teollisuus sähköistyy ja energiatehokkuus paranee. Tässä on kuitenkin haasteensa, jotka pitää ratkaista. Yhteishankkeessa näitä haasteita ratkotaan yhdessä asiantuntijoiden, muiden teollisuusyritysten sekä laite- ja ratkaisutoimittajien kanssa.
Energiatehokkuus ja kustannustehokkuus kulkevat useimmiten käsi kädessä. Vaihtoehtoisilla polttoaineilla voidaan pienentää hiilijalanjälkeä. Kestävällä liikkumisella tarkoitetaan ympäristön ja yhteiskunnan kannalta suotuisia kulkutapoja, jotka ovat myös taloudellisia, sujuvia ja turvallisia sekä liikkujan terveyttä kohentavia.
Tilaisuuden avasivat ylijohtaja Riku Huttunen työ- ja elinkeinoministeriöstä, ylijohtaja Teppo Lehtinen ympäristöministeriöstä sekä yksikönpäällikkö Claudia Canevari EU komission energiapääosaston Energiatehokkuus: politiikka ja rahoitus -yksiköstä. Puheenjohtajana toimi johtaja Heikki Väisänen Energiavirastosta.
Materiaali- ja energiatehokkuus kannattaa liittää osaksi yrityksen strategiaa ja johtamisjärjestelmää. Johdon tehtävänä on varmistaa riittävät resurssit, osaaminen ja motivaatio.
Energiatodistuksen tavoitteena on myös nostaa energiatehokkuus yhdeksi rakennusten suunnittelukriteeriksi. Energiatodistus on laskennallinen. Rakennuksen energialuokitus pohjautuu laskettuun energiatehokkuuden vertailulukuun eli E-lukuun.
Energiatehokkuus Energiatehokkuus on suoritteen, palvelun, tavaran tai energian tuotoksen ja energiapanoksen välinen suhde. Hake Hakkurissa valmistettu puupalasten seos, jota voidaan käyttää sellun, kuitu- ja lastulevyn valmistukseen sekä polttoaineena. Hakkuutähde Hakkuussa metsään jäävä osa puusta, esimerkiksi oksat, latvat ja neulaset.
Älyvalmiusindikaattorin osoittama älyvalmius ja energiatehokkuustodistuksissa ilmaistu rakennusten energiatehokkuus ovat eri asioita, joita sen vuoksi mitataan eri tavoilla, vaikka älyvalmius voikin auttaa parantamaan energiatehokkuutta.