Siirry sisältöön

166 hakutulosta

Eri urakoista vastaaville on tehtävä selväksi tavoitteena oleva energiatehokkuus, johon päästään huolellisella rakentamisella. Lopputulokseen vaikuttavat muun muassa työmaan organisointi, aikataulut, olosuhteet, tekijöiden osaaminen ja asenne sekä työmaan valvonta. Hyvä ilmanpitävyys on ehdoton edellytys rakennettaessa matala- tai passiivienergiataloa.
Toiminnallisia määrittelykriteereitä ovat esimerkiksi: sisäilmaolosuhteet; korjattavuus; muuntojoustavuus; kierrätettävyys; päästöttömyys; energiatehokkuus; ja jätteen minimointi määrällisesti tai sanallisesti muotoiltuna (kWh, CO 2 , määrä/vuosi). Tehokas tapa viestiä hankintayksikön kestävän kehityksen tavoitteista on mainita ympäristöasiat jo tarjouspyynnön otsikossa.
Energiatehokkuus on myös erottamaton osa yritysvastuuta ja tärkeä keino vähentää toiminnan ilmastovaikutuksia. Investointipäätöksiä valmisteltaessa ja tehtäessä, kannattaa oheishyödyt liittää tarkasteluihin ja laskelmiin mukaan. Hyötyjen entistä kattavampi tunnistaminen ja arvottaminen voi kannustaa tekemään investointeja energiatehokkuuteen.
Energiatehokas lämmönsiirto teollisuudessa Motivan vuosina 2014–2016 koordinoima ”Lämmönsiirron energiatehokkuus” -hanke selvitti keinoja parantaa tehtaiden lämmönsiirron ja lämmöntalteenoton energiatehokkuutta.
Tuotteenne materiaali- ja energiatehokkuus sekä vastuullisuuskysymykset ratkeavat jo tuotekehitysvaiheessa. Vaikka tämä asia olisikin kunnossa, tietävätkö asiakkaanne sen? Valmennamme teitä soveltamaan elinkaariajattelua systemaattisesti. Autamme teitä tunnistamaan, miten tuotatte lisäarvoa asiakkaallenne toimivilla ratkaisuilla, tuotteilla ja palveluilla.
Ohjeessa esitetyissä esimerkeissä on otettu huomioon ajoneuvojen energiatehokkuus, hiilidioksidipäästöt ja säännellyt pakokaasupäästöt.
Pientalot kuntoon Rakennusten energiatehokkuus on kehittynyt vuosikymmenten aikana ja ero uusien ja vanhojen pientalojen energiankulutuksen välillä on kasvanut. Olemassa olevan talon energiankulutusta ja energiakustannuksia voidaan pienentää merkittävästi jopa ilman isoja rakenteellisia uudistuksia.
Energiatehokkuus on tärkeässä roolissa energiankäytön muutoksessa. Energiankäytön muodostumisen ja energiatehokkuuden ratkaisujen havainnointi voidaan aloittaa omasta asuinympäristöstä. HARKKA-harjoitustyön avulla opiskellaan energiaa sekä harjoitustöiden tekemistä ja kerätään samalla tärkeää tietoa energiankäytöstä ja sen muodostumisesta.
Pientalot kuntoon Rakennusten energiatehokkuus on kehittynyt vuosikymmenten aikana ja ero uusien ja vanhojen pientalojen energiankulutuksen välillä on kasvanut. Olemassa olevan talon energiankulutusta ja energiakustannuksia voidaan pienentää merkittävästi jopa ilman isoja rakenteellisia uudistuksia.
Lisää aiheesta: Energiatehokkuus- ja ESCO-palvelut Tutustu julkaisuun: Energiatehokkuutta kuntiin ESCO-hankintana (pdf) (469.9 KB) Julkaistu: 2016 (päivitys) Laajuus: 6 s. Julkiselta sektorilta odotetaan tiennäyttäjän roolia energiankäytön tehostamisessa. ESCO-palvelu on varteenotettava tapa parantaa energiankäyttöä sekä uudistaa energiateknisiä järjestelmiä tehokkaiksi.