Siirry sisältöön

99 hakutulosta

Lasin valmistus vaatii paljon esimerkiksi energiaa ja pullot ovat muovipulloja painavampia, mutta pulloja on ohennettu. Lasipullot voivat myös kiertää periaatteessa loputtomasti, mitä muovi ei voi vielä tehdä”, Nikula pohtii.
Myös rakenteellisen energiatehokkuuden parantaminen auttaa asiaa, muun muassa yläpohjan/julkisivun lisäeristäminen ja ikkunoiden uusiminen mahdollistavat patteriveden lämpötilan alentamisen.
Asiaa energiasta – Energiatehokkaan asumisen opas Astetta alemmas -energiansäästökampanjan loppuraportti Aurinkosähkön turvallisuusopas Case Kidex Oy – Enemmän kalusteita, vähemmän materiaalihukkaa Case Lumon Oy – Materiaalikatselmus tehostaa tuotantoa Case Lumon – Material Audit Improves Production Case Oras Oy – Oras löysi säästökohteita materiaalikatselmuksella Case Oras – Oras Discovered
Palvelussa määritetään asiakkaan kanssa tavoitteet energian- ja vedenkulutukselle. Toteutunutta kulutusta seurataan ja siitä raportoidaan aika ajoin. Seurannan avulla voidaan vertailla eri ajanjaksojen kulutuksia, kehittää toimintaa ja myös havaita mahdolliset vikatilanteet nopeasti.
Sähkönkulutusta kannattaa ajoittaa hetkiin, jolloin saatavilla on puhtaasti tuotettua uusiutuvaa energiaa. Kodin älykkäät ohjausjärjestelmät lisäävät asumismukavuutta, säästävät rahaa ja edistävät kestävää kehitystä käytännössä. Sähkön kulutusjoustosta on nyt julkaistu ajankohtaista tietoa ja asiaa selventäviä videoanimaatioita.
Hankintojen vaikuttavuus On oleellista tiedostaa, mihin asiaan tietyllä hankinnalla tai valinnalla pyritään vaikuttamaan. Julkisella hankkijalla on hyvä olla hankintojen taustalla strategia, jonka avulla hankkija pystyy linjaamaan valintoja.
Taloyhtiön vedenkulutus Taloyhtiömme vedenkulutus on hälyttävän korkea, ja haluaisin ottaa asian esille yhtiökokouksessa. Mistä löydän tietoa tavanomaisista kulutusmääristä? Vastaus: Keskimääräinen vedenkulutus Suomessa on 140 l/asukas/vrk.
Saunan ilmanvaihdon tehostusjaksot voidaan optimoida, jolloin säästyy myös energiaa. Siivouskulut pienenevät. Talosaunojen kohdalla on myös tärkeää muistaa seuraavat asiat: Ei lämmitetä saunaa liian kuumaksi. Sopiva saunomislämpötila on 70–80 °C. Ilmanvaihdon tehostus on päällä saunavuorojen ajan ja 1–2 tuntia viimeisen vuoron jälkeen.
Myös kouluissa energia-asiat kiinnostavat. Oppilaat ovat usein myös aktiivisia energiansäästön lähettiläitä koteihin.
Lue lisää 29.4.2021 Kysely energiaopetuksesta opettajille ja ympäristökasvattajille Hyvä opettaja/ympäristökasvattaja, tällä kyselyllä kartoitamme opettajien käytössä olevat energiaopetuksen materiaalit ja opetusmenetelmät ja selvitämme, missä oppiaineissa energia-asiat nousevat opetuksessa esille.