Siirry sisältöön

84 hakutulosta

Tarkemmin energiaselvityksen tuloksiin pääset tutustumaan oheisesta raportista: Monitavoiteoptimointi ja hiilijalanjälki – HEKA Myllypurontie 22 (pdf) (3.1 MB) Todellinen energiankulutus on monen tekijän summa Energiankulutusarviot ovat niin sanotulla vakioidulla käytöllä simuloituja tuloksia.
Taloyhtiön energiankulutus on kasvanut tai korkea. Patteriverkosto kuntoon – tilaajan ohje Motiva Oy on yhdessä ympäristöministeriön, Energiateollisuus ry:n, Helen Oy:n, Oras Oy:n, Ouman Oy:n ja Rettig Lämpö Oy:n kanssa laatinut taloyhtiöille ohjeita siitä, miten lämmityksen energiankulutukseen voi vaikuttaa muun muassa patteriverkoston perussäädöllä.
Energiankulutus ja toimintasäde Sähkömoottori on energiatehokas, hiljainen ja yksinkertainen, se ei tuota pakokaasuja ja sen käyttämä energia voidaan tuottaa uusiutuvilla energialähteillä. Sähköautojen suurin ongelma on edelleen se, miten mukana saadaan kuljetettua riittävästi liikkumiseen tarvittavaa energiaa ilman kohtuutonta lisäpainoa ja -hintaa.
Rakennusten energiankulutus aiheutuu käytönaikaisesta lämmityksestä, mahdollisesta jäähdytyksestä sekä rakennuksessa olevien sähkölaitteiden ja valaistuksen energiankäytöstä. Energiankulutustavoitteet tulee asettaa sähkön-, lämmön- ja vedenkäytölle sekä mahdolliselle muulla tavoin toteutettavalle jäähdytykselle.
Esimerkiksi kasvihuonetuotteiden osalta kasvihuoneen energiankulutus on merkittävin ilmastovaikutusten aiheuttaja, sillä energia voi aiheuttaa, jopa yli 90 prosenttia kasvihuonetuotteiden ilmastovaikutuksesta. Tähän voidaan hankinnalla vaikuttaa vaatimalla, että XX prosenttia kasvihuoneen käyttämästä energiasta on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä.
Laissa julkiset hankintayksiköt on velvoitettu huomioimaan tieliikenteen moottoriajoneuvojen energiankulutus, hiilidioksidipäästöt ja typenoksidi-, hiilivety- ja hiukkaspäästöt. Näiden lisäksi hankintayksikkö voi halutessaan huomioida myös esimerkiksi melupäästöt. Velvoite koskee N-luokan kuljetusajoneuvojen hankintaa, mutta ei esimerkiksi työkoneiden tai urakoiden hankintaa.
Koulutus jakaantuu viiteen sisältöosioon ja on laajuudeltaan 10op: Taloyhtiön energiatehokkuus – perusteet Energiaratkaisujen tekniikka Rakennuksen energiankulutus, energialuokka ja sen parantaminen Energiatehokkuuden kannattavuus ja laitteistojen käytön opastus Taloyhtiön päätöksenteko ja ajantasainen lainsäädäntö Koulutus soveltuu LVISA-alalla työskenteleville, jotka haluavat päivittää
Toteutunut energiankulutus ilmoitetaan, jos se on tiedossa. Tärkeä osa energiatodistusta ovat ammattilaisen laatimat säästösuositukset , joiden avulla rakennuksen energiatehokkuutta voidaan parantaa. Energiatodistus on voimassa kymmenen vuotta sen antopäivästä.
Talotekniikkavinkit kerrostaloille Kerrostalojen vuosikellosta löydät tietoa siitä, mihin eri vuoden aikoina rakennuksessa on syytä kiinnittää huomiota, jotta energiankulutus pysyy aisoissa ja talo hyvässä kunnossa. Kuva. Kerrostalon huoltotoimenpiteet eri vuodenaikoina. Klikkaa kuva suuremmaksi. Taulukko. Kerrostalon huoltotoimenpiteet eri vuodenaikoina.
Talotekniikkavinkit rivitaloille Rivitalojen vuosikellosta löydät tietoa siitä, mihin eri vuoden aikoina rakennuksessa on syytä kiinnittää huomiota, jotta energiankulutus pysyy aisoissa ja talo hyvässä kunnossa. Kuva. Rivitalon huoltotoimenpiteet eri vuodenaikoina. Klikkaa kuva suuremmaksi. Taulukko. Rivitalon huoltotoimenpiteet eri vuodenaikoina.