Siirry sisältöön

120 hakutulosta

Energiatehokkuussopimukset Vapaaehtoisuuteen perustuvien energiatehokkuussopimusten tavoite on tehostaa energiankäyttöä teollisuudessa, energia- ja palvelualalla, kiinteistöalalla, kunta-alalla sekä öljylämmityskiinteistöissä.
Vuonna 2017 puun pienkäytössä tuotetun energian määrä oli 17,4 TWh, mikä kattoi noin 5 prosenttia kokonaisenergiankulutuksesta ja noin 13 prosenttia uusiutuvan energian vuosituotannosta. Pientalojen lämmityksestä polttopuulla katettiin 38 prosenttia. Lähes 40 prosenttia pientaloissa käytetystä polttopuusta on koivua. Kuva.
Avustusta ei myönnetä lainkaan, jos uusi rakennuskohtainen lämmitysjärjestelmä käyttää fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, hiiltä, maakaasua tai turvetta, tai uusiutuvaa biokaasua tai -öljyä.
Lämmitysmuodon vaihtaminen öljystä tai maakaasusta uusiutuvia energialähteitä hyödyntäväksi on usein taloudellisesti perusteltua ja samalla merkittävimpiä pientalon päästöjä pienentäviä toimenpiteitä.
Kiinteistöjen energianhallinta, energia- ja materiaalitehokkuuden huomiointi hankinnoissa sekä liikenne- ja yhdyskuntasuunnittelussa ovat askel kohti resurssitehokasta tulevaisuutta ja kestävää kehitystä. Julkishallinnon toimijoiden tulisi toimia esimerkkinä kestävän kehityksen saralla.
KGD: Kestävä kulutus ja liiketoiminta sekä uudistava ruokajärjestelmä I KiSu-kahvit ja vertaisverkoston kokous uusiutuva energia Kiertotalous Materiaalitehokkuus Avoin kaikille Kiertotalous-Suomi KiSu Teams 19. 11.