Siirry sisältöön

63 hakutulosta

Hyvässä talossa on kiinnitetty huomiota sisäilman laatuun – sen puhtauteen ja riittävään ilmanvaihtoon. Muista erityisesti seuraavat asiat: suunnittele perheesi tarpeita vastaava talo; eristä talo reilusti ja huolellisesti; hanki hyvät ikkunat; tee talosta ilmanpitävä; ja hanki taloon tehokkaalla lämmöntalteenotolla varustettu tulo- ja poistoilmanvaihto.
Lisätietoja lämmönjaon energiatehokkuuden parantamisesta: Vesikiertoisen lämmönjaon energiatehokkuuden parantaminen (Energiatehokaskoti.fi) Ilmanvaihto Ilmanvaihtojärjestelmästä riippumatta voit asukkaana vaikuttaa hyvään sisäilman laatuun ja ilmanvaihdon energiatehokkuuteen.
Hankesuunnittelussa tulisi syntyä seuraavia toteutussuunnittelua ohjaavia lähtötietoja: sisäilman tavoitelämpötilat lämmityskaudella, lämpimän käyttöveden lämpötilatasot ja kiertojohdon toiminta ilmanvaihdon ilmavirrat ja ohjaus, ilmanvaihdon sähköenergiatehokkuus (ominaissähköteho) lämmitysverkon lämpötilatasot, mahdollisuus täydentää myöhemmin lämmitysjärjestelmää laitteistojen fyysiset
Liian korkea (yli 22 astetta) lämpötila tuntuu tukalalta ja kuivaa sisäilmaa liikaa Makuuhuoneessa nukkuu paremmin lämpötila, kun sisälämpötila on noin 18-21 astetta. 1 ºC huonelämpötilassa = 5 % lämmityskuluissa.
Puun käyttöä rakentamisessa halutaan edistää vähähiilisyyden, esteettisyyden, suotuisten sisäilma- ja terveysominaisuuksien sekä mielikuviin ja imagoon liittyvien tekijöiden vuoksi. Puurakentamisen haasteiksi havaittiin riittämättömät resurssit puurakentamisen osaamisen kehittämiseen.
Taloautomaatiolla voidaan parantaa rakennuksen energiatehokkuutta, turvallisuutta ja esimerkiksi sisäilman laatua. Automaatiojärjestelmällä voidaan seurata, valvoa ja optimoida rakennuksen toimintaa siten, että saavutetaan halutut sisäolosuhteet ja toiminnallisuudet. Kun esimerkiksi lämmityksen ja ilmanvaihdon tarpeeton käyttö jää pois, energiaa säästyy.
Oppaassa käsitellään asioita, joiden avulla ilmanvaihdon mittaus- ja säätötöitä tilaavat tahot voivat varmistaa hallinnoimisensa rakennusten energiatehokkuutta sekä sisäilman laadun olosuhteita. Oppaan aineistosta on työstetty myös kalvosetti, jota voi hyödyntää aiheen esittelyssä.
Toimiva, terveellinen ja energiatehokas koti Hyvä talo tehdään perheen tarpeiden mukaan, se on energiatehokas ja siinä on hyvä ja terveellinen sisäilma – ympäri vuoden ja kaikissa sääoloissa. Hyvä talo on suunniteltu ja toteutettu toimivaksi kokonaisuudeksi ammattilaisten voimin.
Lisäksi ilmanvaihto poistaa mahdollisia sisäilmaan kerääntyviä epäpuhtauksia, jotka voivat olla peräisin esimerkiksi rakenteista ja maaperästä. Ohje on todennäköisesti yleispätevä ja sillä pyritään riskien minimoimiseen. Sisäilman laadulle on suurempi riski pysäyttää ilmanvaihtokone, kuin pitää se käynnissä. 3.
Tällaista tietoa on muun muassa sisäilman kosteus, lämpötila ja hiilidioksidipitoisuus. Lisäksi kotiautomaatiojärjestelmään saa kytkettyä turvallisuuteen liittyviä laitteita, kuten palo- ja murtovaroittimet sekä turvakameran.