Siirry sisältöön

108 hakutulosta

Energiatehokas rakentaminen - 8 Talotekniikan asennukset_2020 (pptx) (7.1 MB) Asennusten ja reittien suunnittelu, lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmien asennukset, ilmanvaihdon asennukset, eristystyöt ja käyttöönotto. UUSI!
Suomessa artikloiden lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien pakollisten tarkastusten sijaan hyödynnetään vaihtoehtoisia ja vapaaehtoisia toimia, joista Suomessa on hyvää kokemusta muun muassa Energiatehokkuussopimusten kautta.
YIT Kiinteistötekniikka) Teppo Manninen puh. 050 390 1645 teppo.manninen@caverion.com www.caverion.fi Avainsanat: Energiatehokkuus Energiahankkeet Talotekniikan (IV, lämmitys, Valaistus) muutokset ja saneeraukset Teollisuuden hukkalämpöjen talteenottoratkaisut Lämpöpumppu- ja Kylmäjärjestelmät ja lauhdelämmöntalteenotto erityisesti konseptoitu CO 2 -kylmäaineella toimivat lämpöpumppuratkaisut
Hyödynnä kylpyhuoneen mukavuuslattialämmityksessä aikaohjausta siten, että lämmitys on päällä niinä aikoina, kun yleensä käyt suihkussa. Sulje lämmitys kesäksi. Tarkista vuosittain lämmitysjärjestelmän toiminta ja tee tarvittavat huollot. Tarkista patteritermostaattien toimivuus vähintään kerran vuodessa. Tarkista Ikkunoiden ja ovien tiivisteet ja vaihda ne tarvittaessa.
Käyttöveden lämmitys saattaa nollaenergiatalossa viedä enemmän energiaa kuin tilojen lämmitys. Uudet kylmäaineet ympäristöystävällisempiä Uusissa lämpöpumpuissa käytettävät kylmäaineet ovat ympäristön kannalta aikaisempaa parempia. Maalämpöpumpun keruupiirissä kiertävä neste sisältää noin 70 prosenttia vettä ja noin 30 prosenttia bioetanolia.
Kun lämmitys- tai ilmanvaihtoratkaisut ovat teknisen käyttöikänsä loppupuolella, taloyhtiön kannattaa pohtia huolella millaisella laitteistolla nämä uusitaan. Laitteiden valinnalla voidaan parantaa kiinteistön energiatehokkuutta huomattavasti aikaisempaan verrattuna.
Kun lämmitys- tai ilmanvaihtoratkaisut ovat teknisen käyttöikänsä loppupuolella, taloyhtiön kannattaa pohtia huolella millaisella laitteistolla nämä uusitaan. Laitteiden valinnalla voidaan parantaa kiinteistön energiatehokkuutta huomattavasti aikaisempaan verrattuna.
Rakennusten patteritermostaatit voidaan liittää automaatiojärjestelmään, jotta lämmitys sekä ilmanvaihto eivät toimi ristiin toisen lämmittäessä ja toisen viilentäessä rakennusta.
Rakennuksen lämmitys- eli patteriverkoston perussäädössä vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä säädetään toimimaan suunnitellulla tavalla. Perussäädöllä varmistetaan, että vesi kiertää verkon jokaisen lämmityspatterin kautta ja lämmitys jakautuu tasaisesti rakennuksen eri osissa.
Vältä hukkalämmitystä Liian pitkä lämmitys menee hukkaan. Sopiva esilämmitysaika kannattaa säätää ulkoilman lämpötilan mukaan ajastimella tai etäohjauksella.