Siirry sisältöön

122 hakutulosta

Rakentamisen laatuun on kiinnitettävä enemmän huomiota suunnittelussa sekä rakennustyön johtamisessa ja valvonnassa, jotta asetetut terveellisyys-, turvallisuus-, energia- ja ympäristötavoitteet saavutetaan.
Energiatuki Uusiutuvan energian käyttöönottoon voivat mahdollisesti saada energiatukea kaiken kokoiset yritykset, mukaan lukien ammatin- ja liikkeenharjoittajat sekä toiminimet ja yhteisöt, kuten kunnat, seurakunnat ja säätiöt.
Energiatehokkaasti mökillä ja vapaa-ajalla Loma-asunnon energia- ja ekotehokkuus on monen tekijän summa. Perinteiseen mökkielämään voi kuulua kevennetty varustelutaso ja luonnonmukainen asuminen, mutta yhä useampi mökki rakennetaan täydelliseksi kakkoskodiksi. Erityisesti rakennuksen pitäminen lämpimänä ympäri vuoden lisää loma-asumisen ympäristökuormitusta.
Motivan kuluttajien energianeuvonta sekä Keravan energia ovat mukana tapahtumassa kertomassa energiatehokkaista ratkaisuista.
Energiansäästö tarkoittaa myös päästöjen vähenemistä, minkä lisäksi päästöjä vähentää myös uusiutuvan energian käyttö. Energiatehokas rakennus on varautunut paremmin tulevaisuuteen myös joustokykynsä ansiosta.
Lue lisää 18.1.2022 TEM: Uusiutuva energia ohitti fossiilisen energian käytön ja biokaasu liitettiin osaksi jakeluvelvoitetta Vuonna 2020 uusiutuvan energian käyttöosuus kasvoi kokonaisenergiankulutuksesta suuremmaksi kuin fossiilisen energian. Päästöoikeuden hinnan nopea nousu edistää uusiutuvan energian investointeja ja käyttöä.
Uusiutuvat energialähteet: Aurinko-, tuuli-, vesi- ja bioenergia, maalämpö sekä aalloista ja vuoroveden liikkeistä saatava energia. YVA: Ympäristövaikutusten arviointi. Menettely, jossa selvitetään suunnitteilla olevan hankkeen ja sen vaihtoehtojen mahdolliset ympäristövaikutukset ennen lopullista päätöksentekoa.
Esimerkiksi kasvihuonetuotteiden osalta kasvihuoneen energiankulutus on merkittävin ilmastovaikutusten aiheuttaja, sillä energia voi aiheuttaa, jopa yli 90 prosenttia kasvihuonetuotteiden ilmastovaikutuksesta. Tähän voidaan hankinnalla vaikuttaa vaatimalla, että XX prosenttia kasvihuoneen käyttämästä energiasta on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä.
Energianeuvoja auttaa kuntalaisia asumismuodosta riippumatta energia-asioissa. Viime vuoden kysytyimpiä aiheita olivat erilaiset lämpöpumput, aurinkopaneelit ja tuet. Energianeuvoja kirittää myös kuntia ja pk-yrityksiä kohti energia- ja ilmastotavoitteita tukemalla energiatehokkuussopimuksien toteuttamista ja energiakatselmuksien käynnistämistä.
Jatkossa työvoimapula korostunee entisestään, sillä sekä EU:n että Suomen omat vähähiilisyystavoitteet kasvattavat uusiutuvan energian kysyntää. Uutta työvoimaa tarvitaan. Lue lisää 2.2.2023 Teollisuuden hukkalämpö kannattavasti talteen Teollisuuden hukkalämpöä pystytään ottamaan talteen entistä kannattavammin.