Siirry sisältöön

32 hakutulosta

Kannattavuuteen vaikuttavat monet tekijät, mutta yleisesti ottaen voidaan sanoa, että kannattavuutta parantavat erityisesti muun muassa nykyisen lämmitysmuodon korkea energianhinta ja suuri kiinteistökoko / kiinteistön energiankulutusmäärä.
Lämmitysmuodon tai -järjestelmän vaihto Vanhan lämmitysjärjestelmän vaihto tulee harkintaan, kun järjestelmä on suuremman peruskorjauksen tarpeessa. Järjestelmän vaihtoa pohdittaessa on katsastettava koko järjestelmä: lämmöntuotanto-, -jako ja -säätö. Tutki eri vaihtoehtoja ja kustannuksia lämmitystapojen vertailulaskurilla, joka soveltuu sekä uusille että vanhoille pientaloille.
Vinkkejä energiaremonttiin ja hankintoihin Säästöä voi hakea säätölaitteiden uusinnalla, taloautomaatiolla, lämmitysmuodon valinnalla ja talon rakenteellisella energiaremontilla. Kannattaa kuitenkin miettiä askelmerkit selviksi ennen kuin laitat nimen tilauspapereihin. Lue myös lyhyet vinkit remonttihankinnan onnistumiseen. Mikä on talon keskeisin säästötoimi?
Puuta käytetään sekä päälämmitysmuotona että jonkun toisen lämmitysmuodon tukilämmitysmuotona. Puupolttoaineet ovat edullisia ja niiden käyttäminen tarjoaa kiinteistön omistajalle säästömahdollisuuksia. Lisäksi puupolttoaineet ovat uusiutuvaa energiaa ja useimmiten paikallisia tuotteita. Puukattiloita käytetään päälämmitysmuotona eniten erillisissä pientaloissa.
Avustukset Mikäli öljylämmitys jätetään toimivaksi ja toisen lämmitysmuodon rinnalle, ei lämmitysjärjestelmäremonttiin ole mahdollista saada öljystä luopumisen tukea (ELY). Lisätietoa öljylämmityksen korvaavista lämmitysratkaisuista: Öljy- tai maakaasulämmityksen vaihtajalle Kotitalousvähennystä voi hyödyntää useissa korjaus- ja huoltotöissä.
ELY:n avustus Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille on tarjolla avustusta öljy- tai maakaasulämmitysjärjestelmän poistamiseen ja lämmitysjärjestelmän korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla, pois lukien fossiilisia polttoaineita sekä biokaasua ja -öljyä käyttävät lämmitysjärjestelmät.
Lämmitys voi tapahtua poissa ollessa edullisemmilla lämmitysmuodoilla, esimerkiksi vaihtamalla sähkölämmityksen ilmalämpöpumppuun. Lämpötilan tarkempi säätäminen vähentää ylilämpöä. Kiertovesipumpun osalta kierrosnopeus säädetään tilanteen mukaan ja myös itse pumpun rakenteellinen hyötysuhde on parempi.
Onko minulla mitään vaihtoehtoja valita uusiuvaa energiaa, kun lämmitysmuodosta päättää taloyhtiö? Vastaus: Jokainen voi vaikuttaa ostamansa sähkön tuotantotapaan. Käy www.sahkonhinta.fi -sivuilla, josta näet uusiutuvaa sähköä tarjoavat yhtiöt. Monesti uusiutuvasta sähköstä ei edes tarvitse maksaa enempää kuin niin sanotusta sekasähköstä.
Lisäksi näet yhteenvetona muita energiatodistuksesta löytyviä tietoja, kuten keskimääräiset lämmönläpäisykertoimet, eli U-arvot, ja lämmitysmuodon. Tilastojen hakua varten tarvitset myynti-ilmoituksesta löytyvät tiedot: rakennuksen rakennusvuosi, sijainti sekä lämmitetyt neliöt ilman autotallia.
Ilmalämpöpumppu ei siis yksinään sovellu koko taloyhtiön lämmitysmuodoksi, mutta voi toimia huoneistokohtaisena tukilämmityksenä tai jäähdytyksenä. Kun lämpöpumppua käytetään jäähdytykseen, tulee huomioida, että tällöin se lisää sähkönkulutusta. Tyypillisesti asukas hankkii ilmalämpöpumpun omakustanteisesti ja vastaa sen huollosta.