Siirry sisältöön

45 hakutulosta

Lämmin käyttövesi voi olla jopa kaksi kertaa kalliimpaa kuin kylmä vesi. Jopa 30 prosenttia rakennuksen vuotuisesta lämmitysenergian kulutuksesta menee käyttöveden lämmitykseen. Myös raakaveden hankinta, puhdistus ja pumppaus sekä jätevesien käsittely vaativat runsaasti energiaa.
Aurinkoenergialla lämmitetään useimmiten käyttövettä. Käyttökohteena voivat mahdollisuuksien mukaan myös olla matalalämpöisen lämmönjaon piirissä olevat ympärivuotisesti lämmitettävät tilat, kuten pesu- ja saunatilojen lattialämmitys. Aurinkolämpö soveltuu hyvin ulkouima-altaiden lämmitykseen kesäaikaisen käyttöprofiilin ja matalan lämpötilatason vuoksi.
Varaajan yläosaan sijoitettu lämminvesikierukka valmistaa lämmintä käyttövettä. Jos lämmintä vettä kuluu paljon tai käyttöveden riittävyys halutaan muuten varmistaa, voi varaajan alaosaan sijoitettu esilämmityskierukka esilämmittää kylmää käyttövettä ja parantaa näin aurinkolämpöjärjestelmän hyötysuhdetta.
Harkitse öljylämmityslaitteiston uusimista, kun: poltin, kattila tai öljysäiliö ovat teknisen käyttöikänsä lopussa järjestelmän osat vikaantuvat usein lämmintä käyttövettä ei tule riittävästi tekninen tila kuumenee, mikä on merkki hukkalämmöstä energiankulutus ja energiakustannukset lisääntyvät haluat pienentää kotisi lämmityksen ilmastovaikutuksia tai käyttökustannuksia Uusiutuvaan
Lämmitys Pientalossa on lämmitettävät asuin- ja märkätilat, puolilämpimät tilat, tuloilma sekä lämmin käyttövesi. Lämmitysjärjestelmä vaikuttaa oleellisesti asumisviihtyvyyteen ja käyttökustannuksiin. Tutustu eri lämmitysjärjestelmien ominaisuuksiin ja mieti mikä järjestelmä soveltuu parhaiten talosi ja perheesi tarpeisiin.
Yleisimmin aurinkoenergialla lämmitetäänkin käyttövettä. Aurinkolämpö-liiketoiminta kehittyy koko ajan ja uusia sovelluksia syntyy. Keskeisiä ajureita aurinkoenergian lisääntyvälle käytölle ovatkin teknologinen kehitys, energiatehokkuuteen ja hiilidioksidista vapaaseen energiatuotantoon pyrkiminen sekä uusiutuvan energian ohjauskeinot.
Kun aurinkolämpö ei enää myöhään syksyllä ja talvella riitä käyttöveden lämmitykseen, lämmitetään käyttövettä poistoilman lämmöllä. Nollaenergiatalo – Käpylä 186 Plusenergiatalo – Talo2020 Talon peruslämmitysmuotona toimii maalämpöpumppu, jota hyödynnetään lähinnä talviaikana, kun talon muista energialähteistä ei kerry riittävästi lämpöä hybridikattilalle.
Sähköntuotanto voidaan aurinkoisella säällä ohjata myös esimerkiksi suoraan vesivaraajaan lämmittämään käyttövettä. Rakennusten energiamääräysten ja hiilidioksidin päästötavoitteiden kiristyessä erilaiset hybridienergiajärjestelmät yleistyvät. Niissä sähkön ja/tai lämmön tarve katetaan useammasta kuin yhdestä lähteestä.
Lämmin käyttövesi valmistetaan erillisessä, yleensä 300–500 litran käyttövesivaraajassa, jossa on 3 kW:n sähkövastus. Käyttövesivaraaja lämmitetään yleensä edullisemman yösähkön aikana. Huonekohtaisen sähkölämmityksen lämmönjakotapoja ovat patteri-, lattia-, katto- ja ikkunalämmitys: Patterilämmitys Sähköpatterit asennetaan yleensä ikkunoiden alle.
Lämmönjakojärjestelmä Lämmönjakojärjestelmän tehtävänä on siirtää lämpöenergia huoneistossa sinne missä sitä tarvitaan ja luovuttaa se käyttökohteeseen (lämmin käyttövesi tai huoneilma). Lämmönsiirtoaineena käytetään joko lämmönjakoverkostossa kiertävää vettä tai ilmaa. Lämmönjakojärjestelmään kuuluvat siirtoputkistot ja -kanavistot sekä huonetilojen ja tuloilman lämmityslaitteet.