174 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä. Energiansäästöä ja energiatehokkuutta on edistetty valtion ja toimialojen välisillä sopimuksilla jo 1990-luvulta lähtien. Tutustu oman alasi sopimukseen ja liity vastuullisten energiankäyttäjien joukkoon. Yhdessä rakennamme energiatehokasta Suomea.
Sopimusten tavoite on tehostaa energiankäyttöä teollisuudessa, energia- ja palvelualalla, kiinteistöalalla, kunta-alalla sekä öljylämmityskiinteistöissä. Vapaaehtoisuuteen perustuvat sopimukset ovat valtion ja toimialojen yhdessä valitsema keino täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet ilman uutta lainsäädäntöä tai muita uusia pakkokeinoja.
Energiatehokas vesihuoltolaitos - seuranta ja analysointi from Motiva Case: Tampereen Vesi – energiankäytön analysointi ja suorituskyvyn mittarit Tampereen Vesi halusi lisätä vedenkäsittelyprosessien eri osien kustannustietoisuutta ja -tehokkuutta. Aiemmin vesilaitos seurasi omaa energiankäyttöä laskuista kuukausi- ja vuositasolla.
Kodin vastuulliseen energiankäyttöön kuuluvat energiatehokkuus, energian säästäminen sekä sähkön käyttö hinnan mukaan. Lähes jokaisessa kotitaloudessa on mahdollisuus tehostaa energiankäyttöä säästämällä ja ottamalla käyttöön energiatehokkaampia laitteita ja järjestelmiä.
Energiakatselmuksen avulla energiankäyttö tehostuu ja entistä tehokkaampi energiankäyttö merkitsee säästöjä energia- ja vesikustannuksissa.
Syväselvitykset Syväselvityksen avulla energiatehokkuussopimukseen kuuluva suuri yritys voi selvittää energiankäyttönsä tehostamista, uusiutuvan energian käytön osuuden kasvattamista tai muuten yrityksen energiankäytön muuttumista vähähiiliseksi.
HARKKA – harjoitustyö toisen asteen oppilaitoksille Ilmastonmuutos ja vihreä siirtymä muuttavat energiantuotantoa ja energiankäyttöä. Energiatehokkuus on tärkeässä roolissa energiankäytön muutoksessa. Energiankäytön muodostumisen ja energiatehokkuuden ratkaisujen havainnointi voidaan aloittaa omasta asuinympäristöstä.
Ennätyksellinen määrä toimia tehosti tiukassa paikassa vuotuista energiankäyttöä yli kaksi terawattituntia. Mitä? Mukana noin 60 % Suomen energiankäytöstä Sopimusten tavoitteisiin oli vuoden 2023 lopussa sitoutunut yli 150 kuntaa ja lähes 780 yritystä ja niiden 7 700 toimipaikkaa.