Siirry sisältöön

409 hakutulosta

Direktiivissä säädetään uusiutuvan sähkön tukijärjestelmistä, omaan käyttöön uusiutuvaa sähköä tuottavien kuluttajien oikeuksista ja kohtelusta, uusiutuvia energialähteitä käyttävien tuotantolaitosten lupamenettelyistä, uusiutuvilla energialähteillä tuotetun lämmön ja jäähdytyksen lisäämistavoitteista, alkuperätakuista, biopolttoaineiden ja muun uusiutuvan energian käytöstä liikenteessä
Tämä kustannus on erityisen merkittävä paljon sähköä käyttävillä, vienti-intensiivisillä teollisuuden aloilla ja on mahdollista, että näillä toimialoilla kustannukset aiheuttavat hiilivuotoa, eli globaalien ilmastopäästöjen lisääntymistä, kun tuotantoa siirtyy EU:n ulkopuolelle, missä vastaavia kustannuksia aiheuttavaa sääntelyä ei ole.
Tukea voidaan myöntää: Sähkön siirtoon ja jakeluun ja näihin liittyviin sähkön kantaverkonhaltijan ja jakeluverkonhaltijoiden toteuttamiin älykkäisiin ratkaisuihin, joilla liitetään uusiutuvaa energiaa kantaverkkoon ja otetaan uusia innovatiivisia teknologioita käyttöön jakeluverkossa.
Kannattaa mieluiten valita sellainen autotyyppi, jossa voi käyttää myös uusiutuvaa energiaa (korkeaseosetanoli, uusiutuva diesel, biokaasu, sähkö).
Suurin osa hehkulampun käyttämästä sähköstä muuttuu lämmöksi; vain 5-10 prosenttia sähköstä muuttuu näkyväksi valoksi. Osa hehkulampuista on mallista riippuen himmennettäviä. Useimpiin kodin valaistustarpeisiin löytyy nykyään hehkulamppua energiatehokkaampi ratkaisu.
Rakennuksen lämmitys-, viilennys- ja ilmanvaihtojärjestelmille on omat paikkansa arvioinnissa, mutta myös lämmityksessä sähkö on merkittävässä roolissa muun muassa lämpöpumppujen kautta. Paljon painoa laitetaan myös sähkön paikalliselle tuotannolle ja varastoinnille sekä sähköiselle liikkumiselle. Suomessa yleinen kaukolämpö on arviointimenetelmässä jäänyt hieman taka-alalle.
Osallistuminen sähkön ja lämmön kulutusjoustoon – Kulutusjousto hyödyttää energiayhtiötä verkon tasapainotuksessa. Lisäksi kuluttajalla on mahdollisuus pienentää energiakustannuksia.
Erilaiset energiayhteisöt on suunniteltu helpottamaan sähkön loppukäyttäjien investointeja uusiutuvaan energiaan sekä edistämään uusien toimintatapojen käyttöönottoa kuten kulutusjoustoon osallistumasta.
Pystyasennuksessa paneelit tuottavat keväällä ja syksyllä myös päivän aikana tasaisemmin ja enemmän sähköä kuin optimikulmaan asennetut paneelit.
Sähköä tuotettaisiin tuulivoiman lisäksi aurinkopaneelikentällä ja mahdollisesti biokaasulla, ja sähkön kulutusvaihteluita katettaisiin osittain akulla. Verkko rakennettaisiin alueelle, johon on tulossa tuulivoimaloita, mutta jossa ei tällä hetkellä ole sähköverkkoa. Sähköntuotantoalue sijaitsee kantaverkon varrella.