Siirry sisältöön

20 hakutulosta

Lämmitysmuodot Uuden talon rakentajalla on useita vaihtoehtoja lämmitysjärjestelmäksi. Ennen lämmitysjärjestelmän valintaa kannattaa vielä kerran miettiä voidaanko rakennuksen lämmitysenergiantarvetta pienentää paremmalla eristystasolla.
Esimerkkikohteen 1 suuntaa-antavat lämmityksen aiheuttamat ostoenergian kustannukset eri lämmitysmuodoilla kolmella edellä esitetyllä ostoenergian hintatasolla.
Öljy- ja maakaasulämmityksen korvaaminen muilla lämmitysmuodoilla onnistuu luotettavasti, kun se suunnitellaan huolellisesti asiantuntija-apua hyödyntäen.
Lue vaihtajien kokemuksia Motivan verkkosivulta Neuvontaa korvaavan lämmitysmuodon valintaan Öljylämmityksen korvaavan lämmitysmuodon valintaan saat teknistä neuvontaa Motivasta läpi kesän. Puhelinneuvonta: ma ja pe klo 9–12, puh. (09) 6122 5150 sähköposti: kuluttajaneuvonta@motiva.fi Lue lisää maksuttomasta energianeuvonnasta kotitalouksille Motivan verkkosivuilta.
Monienergialämmitys/hybiridi -lämmitysmuodon osalta tilasto on saatavilla vain vuosilta 2012-2018. Lämmitysmuodon valinta on selvitetty osana PRKK:n jokavuotista rakentajakyselyä. Kyselyn vastaajien painotus on normijakaumaa enemmän Pohjois-Suomen eteläpuolella. Lähde: Pientalorakentamisen kehittämiskeskus ry, PRKK Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla!
Ilmalämpöpumppu ei sovi kiinteistön ainoaksi lämmitysmuodoksi, vaan kiinteistössä pitää olla käytössä muita rinnakkaisia lämmitysmuotoja kattamaan kiinteistön lämmitys kovilla pakkasilla.
Kannattavuuteen vaikuttavat monet tekijät, mutta yleisesti ottaen voidaan sanoa, että kannattavuutta parantavat erityisesti muun muassa nykyisen lämmitysmuodon korkea energianhinta ja suuri kiinteistökoko / kiinteistön energiankulutusmäärä.
Lämmitysmuodon tai -järjestelmän vaihto Vanhan lämmitysjärjestelmän vaihto tulee harkintaan, kun järjestelmä on suuremman peruskorjauksen tarpeessa. Järjestelmän vaihtoa pohdittaessa on katsastettava koko järjestelmä: lämmöntuotanto-, -jako ja -säätö. Tutki eri vaihtoehtoja ja kustannuksia lämmitystapojen vertailulaskurilla, joka soveltuu sekä uusille että vanhoille pientaloille.
Vinkkejä energiaremonttiin ja hankintoihin Säästöä voi hakea säätölaitteiden uusinnalla, taloautomaatiolla, lämmitysmuodon valinnalla ja talon rakenteellisella energiaremontilla. Kannattaa kuitenkin miettiä askelmerkit selviksi ennen kuin laitat nimen tilauspapereihin. Lue myös lyhyet vinkit remonttihankinnan onnistumiseen. Mikä on talon keskeisin säästötoimi?