Siirry sisältöön

5 hakutulosta

Näytä hakutuloksia aihealueittain
Saunavuorot järjestykseen Jos taloyhtiössä on yhteissauna, kannattaa saunavuorot keskittää: Sähköä säästyy, kun saunaa ei lämmitetä vain muutamaa saunojaa varten. Saunan ilmanvaihdon tehostusjaksot voidaan optimoida, jolloin säästyy myös energiaa. Siivouskulut pienenevät. Talosaunojen kohdalla on myös tärkeää muistaa seuraavat asiat: Ei lämmitetä saunaa liian kuumaksi.
Saunan poistoilmaventtiilit Löylyhuoneen poistoilmaventtiili on tavallisesti käsin säädettävä. Sitä voidaan pienentää saunan lämmittämisen ajaksi ja säätää sopivaksi saunomisen ajaksi, jotta kiukaan lämpöä ei poistu liikaa ilmanvaihdon mukana. Saunomisen jälkeen venttiili avataan, ja saunan kuivuttua venttiilin asentoa voidaan jälleen pienentää.
Ripeästi saunaan, tiiviit saunavuorot ja malttia löylyihin. Saunavuorot kannattaa keskittää, jotta kiuasta ei tarvitse turhaan pitää lämpimänä. Taloyhtiön saunaa ei tarvitse lämmittää tulikuumaksi: 70-80 astetta riittää. Muistuttakaa erityisesti turhasta lämpimän veden kulutuksesta ja ohjeistakaa asukkaita lyhentämään suihkuaikaa ja välttämään turhaa veden valuttamista.
Vähennä sisäisiä lämpökuormia: sammuta tarpeettomat sähkölaitteet, vältä uunin ja saunan lämmitystä. Viilennä viisaasti, kun jäähdytät koneellisesti. Käyttövinkkejä Huonekohtaiset tuuletus- ja jäähdytyslaitteet: Sammuta laitteet, kun et oleskele huoneessa. Rajaa viilennettävä alue sulkemalla ovet ja ikkunat.
Käytä esimerkiksi poissaolo- tai yötuuletustilaa sekä tehostusta, kun käyt suihkussa, saunassa tai kuivatat pyykkejä. Muista käyttää lämmöntalteenoton kesä- ja talviasentoja oikein, jos kyseiset säädöt ovat olemassa. Miten muodostuu kotitalouden energia- ja vesilasku? Seuraavassa on havainnollistettu kahden esimerkin avulla energia- ja vesikustannuksia kotitalouksissa.
1