Siirry sisältöön

21 hakutulosta

Sähkön varastointi Verkkoon kytkemättömissä järjestelmissä, esimerkiksi mökkipaketeissa, sähkön varastointi akustoon on miltei itsestään selvää, koska muuten sähköä ei olisi tarjolla lainkaan auringon laskettua (järjestelmät ilman aggregaattia).
Paneelit saadaan tuottamaan sähköä mahdollisimman tehokkaasti pitämällä ne puhtaina esimerkiksi puiden lehdistä ja vähentämällä varjostuksia. Käyttäjä hyötyy aurinkovoimalan tuottamasta sähköstä eniten käyttäessään mahdollisimman suuren osan aurinkosähköstä itse ja syöttäessään mahdollisimman vähän sähköä valtakunnan verkkoon.
Korkeiden sähkön pörssihintojen aikana myös sähkön myynnistä sähköverkkoon voi olla saada hyvä korvauksen, jos sähköyhtiö maksaa tästä sähköpörssin hinnan mukaisesti. Aurinkosähköjärjestelmää mitoitettaessa tulisi arvioida sähkön hintaa pidemmällä aikavälillä.
Paljon sähköä kuluttavat laitteet, kuten tehokkaat kiukaat ja liedet kytketään usein kaikkiin kolmeen vaiheeseen.
Energiajärjestelmä akustolla ilman aggregaattia Jos energiajärjestelmään kuuluu akusto muttei aggregaattia, aurinkopaneeleja ja akustoa on oltava riittävästi kattamaan sähköntarve vuorokaudenajasta riippumatta (energiaomavaraisuus sähkön osalta).
Osion artikkelit: Tuotannon optimaalinen hyödyntäminen Sähkön varastointi Ylijäämäsähkön myynti Huolto ja kunnossapito
Kulutus kasvaa esimerkiksi omakotitalossa suureksi, jos paljon sähköä kuluttavia laitteita on yhtä aikaa päällä. Näitä ovat esimerkiksi sähkökiuas, sähköuuni, keittolevyjä ja kuivausrumpu. Myös mahdollinen sähkölämmitys ja maalämpöpumppu voivat aiheuttaa hetkellisesti suuria kulutuspiikkejä.
Järjestelmä kytkettiin sähköverkkoon syyskuussa 2013, jolloin se oli Suur-Savon Sähkön jakeluverkkoalueella ensimmäinen aurinkosähköjärjestelmä, joka myy ylijäämäsähköä sähköyhtiölle. Paneelit on asennettu maahan kahteen ryhmään niin, että puolet on suunnattu etelään ja puolet länteen.
Voimalaitoksen energia-analyysin vastuuhenkilöinä voivat toimia Motivan auktorisoimat energiakatselmoijat (lämpö-katselmoija (L) tai sähkö-katselmoija (S)) tai myös Motivan hyväksymät niin sanotut hakijavastuuhenkilöt.
Aurinkosähköjärjestelmien sähkö- ja paloturvallisuusriskien minimoimiseksi on järjestelmän suunnittelu ja asennus toteutettava huolellisesti. Asioita, joita hyvässä suunnittelussa ja toteutuksessa otetaan huomioon: Järjestelmän turvallinen käyttö varmistetaan noudattamalla aurinkosähköjärjestelmien rakentamiseen liittyviä sähkö- ja paloturvallisuusasetuksia ja -määräyksiä.