Siirry sisältöön

6 hakutulosta

Energiatehokkuus Lisätietoa yritysten ja julkisen sektorin energiatehokkuudesta: Julkinen sektori Yritykset Energiatehokkuuden oheishyödyt kunnissa ja kuntayhtymissä Energiatehokkuuden oheishyödyt yrityksissä – Selvitys Mitä energiansäästötoimilla on saavutettu? What have we achieved with energy saving measures?
Teollisuuden uunit ja energiatehokkuus Teollisuusuunien energiatehokkuus Tuotannon hukkalämpö hyödyksi Ylijäämälämmön taloudellinen hyödyntäminen – Lämpöpumppu- ja ORC-sovellukset Ylijäämälämmön taloudellinen hyödyntäminen – Polttoaineen kuivaustekniikat Ylijäämälämmön taloudellinen hyödyntäminen – Ylijäämälämpöenergia-analyysit
ESCO-toiminta Lisätietoa ESCO-toiminnasta: Energiatehokkuus- ja ESCO-palvelut Energiatehokkuutta kuntiin ESCO-hankintana
Katselmuksen jälkeen kannattaa pitää seurantapalavereja säännöllisesti siitä mitä toimenpiteitä on toteutettu ja miten energiatehokkuus on kehittynyt. Alkuvaiheessa seurantapalavereja kannattaa pitää useammin ja jatkossa esimerkiksi kerran vuodessa käydä läpi olennaisimmat energiankäyttöön vaikuttavat asiat.
Pientalot kuntoon Rakennusten energiatehokkuus on kehittynyt vuosikymmenten aikana ja ero uusien ja vanhojen pientalojen energiankulutuksen välillä on kasvanut. Olemassa olevan talon energiankulutusta ja energiakustannuksia voidaan pienentää merkittävästi jopa ilman isoja rakenteellisia uudistuksia.
Energiatehokkuus ja kulutusjousto auttavat siirtymään puhtaampaan sähköntuotantoon Yhä suurempi osa käyttämästämme sähköstä tuotetaan sääriippuvaisilla energialähteillä – tuulella ja auringolla. Sujuva siirtymä edellyttää, että sähkön käyttöä kotona ohjataan enenevässä määrin niihin ajankohtiin, jolloin sähköä on saatavilla runsaasti ja edulliseen hintaan.
1