Siirry sisältöön

46 hakutulosta

Työmaan logistiikka Rakennustyömaan toimivuutta kannattaa suunnitella, jotta rakennusmateriaalien käyttö olisi tehokasta. Varsinkin eristemateriaalit, puutavara, elementit, ilmastointiputket, ikkunat ja ovet on suojattava huolellisesti kosteudelta ja lialta. Toimintatapoja kehittämällä materiaalihävikki voidaan jopa puolittaa.
Työn laatu: Huolellisuus työmaalla on ehdoton edellytys energiatehokkaan kodin rakentamisessa. Pääsuunnittelija vastaa suunnitelmien yhteensopivuudesta. Vastaava työnjohto tai työmaan valvoja varmistavat, että urakat toteutetaan sopimusten mukaisesti.
Työmaan valvonta Rakennustyömaan valvontaan osallistuvat henkilöt: Vastaava työnjohtaja on tärkeä henkilö rakennustyömaalla. Hän vastaa kaikesta mitä työmaalla tapahtuu. Vaikka lopullinen vastuu rakentamisesta onkin rakennuttajalla, vastaava työnjohtaja on rakennuttajan luottohenkilö työmaalla. Siksi vastaavan työnjohtajan valintaan kannattaa erityisesti panostaa.
Työmaa Rakentamisvaihe on vähintään yhtä tärkeä vaihe energiatehokkaan talon toteuttamisessa kuin hyvä suunnittelu. Huolellisella toteutuksella voidaan vaikuttaa rakennuksen energiankulutukseen. Esimerkiksi hyvään ilmatiiveystasoon päästään käytännössä ilman lisäkustannuksia, kun käytetään mietittyjä rakenneratkaisuja ja työt, esimerkiksi ilmasulun asentaminen, tehdään huolella.
13.12.2022 10.00 Edelläkävijäyritykset muokkaavat toimintatapoja uusiksi työmailla Työmailla käytetään vielä polttomoottorikäyttöisiä työkoneita, joista aiheutuu sekä hiilidioksidipäästöjä että lähipäästöjä. Siirtyminen vähäpäästöisiin työkoneisiin on kuitenkin jo käynnissä.
Sopimuksen tavoitteena on, että kaupunkien ja Senaatin työmaat ovat vuoden 2025 loppuun mennessä fossiilittomia eli niillä ei käytetä fossiilisia polttoaineita. Lisäksi vuoteen 2030 mennessä työmailla käytettävistä työkoneista ja työmaiden kuljetuksista vähintään 50 prosenttia toimii sähköllä, biokaasulla tai vedyllä.
Lisäksi vuoteen 2030 mennessä työmailla käytettävistä työkoneista ja työmaiden kuljetuksista vähintään 50 prosenttia toimii sähköllä, biokaasulla tai vedyllä. Sähköiset työkoneet työmaille: teoriasta arkipäivään -webinaari 20.3.2023 Sähköisten työkoneiden käyttö on hiljalleen lisääntynyt.
Syyskuussa 2020 Senaatti-kiinteistöt sekä Espoon, Helsingin, Turun ja Vantaan kaupungit allekirjoittivat vapaaehtoisen Päästöttömät työmaat green deal -sopimuksen työmailla syntyvien päästöjen vähentämiseksi. Sopimuksen tavoitteena on, että kuntien ja Senaatin työmaat ovat vuoden 2025 loppuun mennessä fossiilittomia.
Moduuli 8: Muovit infrarakentamisen työmaalla Muovit infrarakentamisen työmaalla -moduulin tavoitteena on, että osallistuja tietää mikä jätehuoltosuunnitelma on, tuntee muovien keräyksen ja lajittelun periaatteet sekä osaa ohjeistaa työmaalla työntekijöitä muovien lajittelussa.
Kunnas korostaa, että toimet työmaalla ratkaisevat pitkälti kerätyn materiaalin arvon säilymisen seuraavia vaiheita varten. Mitä tasalaatuisempaa ja puhtaampaa kerätty kalvomuovi on, sitä paremmin sitä voidaan käyttää uusien muovituotteiden valmistuksessa. Kalvomuoveihin liittyvää osaamista parannettava Kaikilla työmailla ei vielä erilliskerätä muovijakeita.