Siirry sisältöön

31 hakutulosta

Materiaalikatselmus sopii erikokoisille yrityksille. Kuva iStock. Materiaalikatselmus tuottaa arvokasta tietoa yrityksen kehitystoimintaan ja auttaa systemaattisessa vastuullisuustyössä. − Työpajaprosessi tuo henkilöstön mukaan hakemaan ratkaisuja hukan vähentämiseen ja sitouttaa henkilöstöä muutokseen.
4.10.2022 14.00 Materiaalikatselmus edistää kiertotaloutta ja tehostaa yritysten toimintaa Materiaalikatselmus on keino lisätä yrityksen kannattavuutta, säästää ympäristöä ja edistää yrityksen vastuullista toimintaa. Materiaalikatselmus ohjaa yrityksiä myös kiertotalouden pariin.
Materiaalikatselmus on työväline keskijohdolle Motivan materiaalikatselmus on systemaattinen menetelmä, jolla saadaan kokonaiskuva tuotannon materiaalivirroista ja niihin liittyvistä suorista ja välillisistä kustannuksista (ISO 14051 -standardin mukaisesti).
Teemme niiden eteen konkreettisia ja vaikuttavia käytännön toimia, ja materiaalikatselmus oli yksi tällainen konkreettinen keino resurssitehokkuuden parantamiseen. Materiaalikatselmuksella haluttiin kartoittaa potentiaaliset säästökohteet ja tunnistaa, missä turhaa hukkaa syntyy.
Miten materiaalikatselmus tehdään? Materiaalikatselmus tehdään yrityksen ja konsultin yhteistyönä käyttäen Motivan kehittämää katselmusmenettelyä. Konsultti vastaa työn etenemisestä ja raportoinnista sekä tuo prosessiin oman kokemuksensa ja ulkopuolisen näkökulman.
Materiaalikatselmus kohdistuu yrityksen ydintoimintaan – mitä uutta ulkopuolinen katselmoija voi enää tuoda? Materiaalikatselmus tuo tarkasteluun systemaattisen lähestymistavan, sekä ulkopuolisen neutraalin näkökulman ja resurssin. Katselmoija tuo hankkeeseen oman osaamisensa ja kokemuksensa aiemmista projekteista.
Lue lisää materiaalikatselmuksista: www.motiva.fi/materiaalikatselmus Katselmuksia tarjoavat yritykset: Rahoitus: Näin teetät materiaalikatselmuksen (pdf) (35.3 KB) Palaa otsikoihin
Materiaalikatselmus arvottaa tuotantoprosessin läpivirtaus- ja kiertovirtoja. Tällöin todelliset kustannukset eri materiaalivirroille saadaan tärkeysjärjestykseen ja parannustoimenpiteet voidaan kohdistaa tehokkaasti juuri oikeisiin kohtiin prosessia.
Materiaalikatselmus on yrityksen toiminnan tehostamiseen ja materiaalivirtojen hallintaan kehitetty työkalu, ja Teolliset symbioosit Suomessa – FISS (Finnish Industrial Symbiosis System) on kiertotalouden edistämiseen kehitetty konkreettinen toimintamalli. Motiva avustaa myös Elintearvikealan materiaalitehokkuuden sitoumusten toimeenpanossa ja raportoinnissa.
– Oy Soya Ab Motiva-materiaalikatselmus – Suominen Kuitukankaat Oy Muoviteollisuuden materiaalikatselmusten tuloksia PK-yritysten materiaalitehokkuuden kehittäminen