Siirry sisältöön

33 hakutulosta

Suurin osa koko elintarvikeketjun ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa, ja se vastaa jopa 100 000 auton ilmastovaikutusta. Mikäli haluat pienentää ympäristökuormitustasi ruokavalinnoillasi, vaihda etenkin punainen liha kasviproteiineihin (palkoviljatuotteet ja niistä valmistetut proteiinipitoiset ruoat) sekä pyri vähentämään maitojalosteiden syömistä.
Tämä pienentää ruokahävikkiä. Pakkaus torjuu ruokahävikkiä Jauhelihan pakkaamisessa kiteytyy pakkausten hyöty ruokahävikin torjunnassa. Pakkaamaton jauheliha on erittäin herkästi pilaantuva tuote. Atria toi markkinoille rasiapakatun jauhelihan ensimmäistä kertaa vuonna 1992.
Älyvaaka auttaa vähentämään ruokahävikkiä suunnitelmallisesti Suomessa ravintola-alalla syntyy ruokahävikkiä 75–85 miljoonaa kiloa vuodessa. Digitaalinen omavalvontapalvelu, Chefstein auttaa keittiöammattilaisia tehostamaan toimintaansa ja vähentämään hävikkiä.
Vuoden 2023 tulokset pähkinänkuoressa: 121 toteutettua materiaalitehokkuutta parantavaa toimenpidettä. 537 tonnia vähemmän ruokahävikkiä. Lähes 4 miljoonaa € kustannussäästöjä yrityksille.
Ruokahävikki mitataan päivittäin Compass Group keskittyy materiaalitehokkuuden sitoumuksessaan erityisesti ruokahävikin pienentämiseen. ”Haluamme puolittaa ruokahävikkimme vuoteen 2025 mennessä, kun vertailukohtana on vuoden 2019 taso”, Viljasaari kertoo.
Suomessa päätyy vuosittain yli 400 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa. Mitä?
Suomessa päätyy vuosittain yli 400 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa. Mitä?
Ruokahävikkiä ei synny yhtään. Skinpakkauksessa vähemmän muovia Tehokkaan raaka-aineen käytön lisäksi myös yrityksen pakkaus- ja kuljetusratkaisut ovat innovatiivisia ja ympäristötehokkaita.
Kalavapriikki – kalanpalaakaan ei hukata Kalavapriikissa Kalavapriikki-kalanjalostusyrityksessä kalaraaka-aine käytetään kokonaan kiertotalousajattelun mukaisesti, eikä ruokahävikkiä synny yhtään.
Suomi on muiden EU-maiden tavoin sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen puolittaa ruokahävikki vuoteen 2030 mennessä. Tästä syystä raportoinnin tuloksia seuraavat mielenkiinnolla kolme sitoumusosapuolena olevaa ministeriötä. Ensimmäisen kolmivuotiskauden tulokset valmistuivat marraskuussa 2022. Ruokahävikkiä vähennettiin lähes 12 miljoonaa kiloa.