Siirry sisältöön

11 hakutulosta

Koulutusaineistoja käyttöösi Motiva on laatinut yritysten käyttöön erilaisia koulutusaineistoja, jotka sopivat mainiosti yrityksen sisäisiin energia- ja materiaalitehokkuuskoulutuksiin. Voit vapaasti hyödyntää niitä yrityksen sisäisissä koulutuksissa ja tilaisuuksissa, järjestää koulutushetken tiimillesi tai perehtyä aiheeseen itsenäisesti.
Teollisuuden vaativat ilmanvaihtokohteet Teollisuuden uunit Tuotannon ylijäämälämpö hyödyksi Valaistus Vesihuoltolaitokset Menetelmät ja vinkit materiaalitehokkuuden parantamiseen: Materiaalikatselmus Tuotannon materiaalitehokkuus Viisi askelta resurssitehokkaampaan toimintaan: Selvitä nykytila Löydä kehityskohteet Valitse ja toteuta toimet Mittaa ja analysoi tuloksia Ylläpidä toiminnan energia
Energiainventaarion tulosten pohjalta yritys voi arvioida ovatko energia-asiat tarkastushetkellä kunnossa vai onko tarpeen tehdä tuotantolaitoksen kokonaisvaltainen energiakatselmus, jossa selvitetään lämmön-, sähkön-, polttoaineiden- ja vedenkulutus kattavasti sekä energiataloudellisesti kannattavat säästömahdollisuudet takaisinmaksuaikoineen.
Samalla parantunut energia- ja materiaalitehokkuus vähentävät ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä ja tukevat kestävää kehitystä. Kasvua ja uutta liiketoimintaa Energiatehokkuus, materiaalitehokkuus, kestävä kehitys, kiertotalous, resurssiviisaus ja cleantech avaavat uusia kasvu- ja liiketoimintamahdollisuuksia monille suomalaisyrityksille.
KYTE-analyysi on Motivan ja kylmäalan asiantuntijoiden yhdessä kehittämä energia-analyysimenetelmä, joka soveltuu kaupan alan ja teollisuuden kylmäjärjestelmien energiatehokkuuden tarkasteluun. KYTE-analyysin voi toteuttaa joko omana erillisenä tarkasteluna tai osana energiakatselmusta, jossa tarkastellaan koko kiinteistön energiankäyttöä.
Lisätietoa: PATE-analyysimalli ja esimerkkiraportti PATE-analyysi – Paineilman energia-analyysimalli (pdf) (556.5 KB) Ota yhteyttä Tomi Kiuru johtava asiantuntija, Kestävä elinkeinoelämä -tiimin vetäjä +358 (0) 9 6122 5009 Lähetä sähköpostia
Sopimusten tavoite on tehostaa energiankäyttöä teollisuudessa, energia- ja palvelualalla, kiinteistöalalla, kunta-alalla sekä öljylämmityskiinteistöissä. Vapaaehtoisuuteen perustuvat sopimukset ovat valtion ja toimialojen yhdessä valitsema keino täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet ilman uutta lainsäädäntöä tai muita uusia pakkokeinoja.
Yhteistyöhankkeissamme eri alojen asiantuntijat ja ammattilaiset ratkovat yhdessä energia- tai materiaalitehokkuushaasteita, joita yritykset, kunnat tai kuluttajat arjessaan kohtaavat. Yhteistyön tuloksena syntyy käytännönläheistä tietoa ja toimivia ratkaisuja, joilla energian ja materiaalien käyttöä on mahdollista entisestään tehostaa.