Siirry sisältöön

7 hakutulosta

Kunnan alueella kannattaa kartoittaa keskeiset toimijat ja edistää kestävää liikkumista kunnassa yhteistyössä heidän kanssaan. Esimerkiksi liikennebiokaasua saattaa olla saatavilla maatiloilta.
Liikenne ja liikkuminen Liikenne aiheuttaa noin viidenneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Liikenteen pakokaasupäästöt heikentävät lisäksi paikallisesti ilmanlaatua. Tämä korostuu etenkin runsasliikenteisillä kaupunkialueilla. Liikennejärjestelmän kehittämisessä julkisella sektorilla on ratkaiseva rooli.
Kiinteistöjen energianhallinta, energia- ja materiaalitehokkuuden huomiointi hankinnoissa sekä liikenne- ja yhdyskuntasuunnittelussa ovat askel kohti resurssitehokasta tulevaisuutta ja kestävää kehitystä. Julkishallinnon toimijoiden tulisi toimia esimerkkinä kestävän kehityksen saralla.
Ekokoulukonseptin tavoitteena on kehittää innovatiivinen kiertotalouteen ja lähipalveluihin perustuva tulevaisuuden kyläkoulumalli, jossa yhdistyvät terve ja kestävä rakennus, kestävästi tuotettu energiahuolto (lähienergia), lähiruoka ja -liikenne sekä pedagogisen edelläkävijyyden vaatimat tilaratkaisut.
Hankintaesimerkit Tältä sivulta löydät hyviä esimerkkejä siitä, miten kestävän kehityksen näkökohtia on huomioitu erilaisissa hankinnoissa, hankintojen suunnittelussa sekä strategisissa linjauksissa.
Turun kaupungin uusiutuva sähkö on hyvä eurooppalainen malli kestävästä kehityksestä Turun kaupungin ilmasto- ja ympäristöohjelman mukaisesti kaupunki on pyrkinyt huomioimaan kestävän kehityksen kriteerit kaikissa hankinnoissaan.
Käytettäessä kestävästi tuotettua sähköä hiilidioksidipäästökin putoaa murto-osaan. HSL:n vuokraamat bussit tulevat koekäyttöön Espoossa ja Helsingissä. Koekäyttö kestää neljä vuotta ja hankkeen budjetti on enintään 6 miljoonaa euroa.
1