Siirry sisältöön

24 hakutulosta

Tietojen pohjalta Motiva arvioi, tekee yhteenvedot ja raportoi saavutetuista energiansäästöistä ja päästövähennyksistä. Vuosina 2017–2020 sopimusten piirissä toteutetuilla toimenpiteillä on saavutettu vuotuinen 8,9 terawattitunnin (TWh/a) energiansäästö. Se vastaa yli 440 000 pientalon vuosittaista energiankäyttöä.
Tukea energiansäästöön ja uusiutuvan energian käyttöön Investointitukea yrityksille ja yhteisöille voidaan myöntää muun muassa hankkeisiin, jotka edistävät energiansäästöä uutta teknologiaa hyödyntäen tai edistävät uusiutuvan energian käyttöä.
Opasta, kannusta ja osallista myös rakennuksen käyttäjiä energiansäästöön.
Esimerkkejä ESCO- ja energiatehokkuuspalveluista Kaupungit ja kunnat: Espoon kaupunki: Kaukolämmön kulutusjousto laajenee uusiin kiinteistöihin Hartolan kunta: Katselmuksista hyvä pohja energiaa säästäville toimille (UUSI) Helsinki: ESCO-hankkeella lähes 50 prosentin säästö energialaskuun (UUSI) Helsinki: Helsinki vauhdittaa energiansäästöä uusilla kumppanuuksilla Jyväskylä: ESCO-hankkeissa
Lue lisää 2.11.2022 Energiansäästö on ajankohtaista myös koululaisille Tänä syksynä energiansäästöön kannustetaan niin kodeissa kuin yrityksissäkin. Myös kouluissa energia-asiat kiinnostavat. Oppilaat ovat usein myös aktiivisia energiansäästön lähettiläitä koteihin.
Tuen avulla voi tehdä esimerkiksi energiansäästöön ja -tehokkuuteen liittyviä investointeja. Motiva järjesti webinaarin, jossa kuultiin energiatuen mahdollisuuksista energiatehokkuustoimien toteutuksessa. Esitykset: 1. Energiatehokkuussopimustoiminnan merkitys Suomessa Tiina Sekki Energiavirasto (pdf) (660.7 KB) 2.
Yrityksen energiakatselmuksessa selvitetään yrityksen tai konsernin kaikkien toimipaikkojen energiankulutusprofiili ja tunnistetaan mahdollisuudet energiansäästöön. Yrityksen energiakatselmukseen sisällytetään kohdekatselmuksia, joiden avulla saadaan yksityiskohtaista tietoa kohteen energiankulutuksesta ja kohteeseen sopivista energiatehokkuustoimenpiteistä.
Ohjeistuksen on tarkoitus kaikissa tapauksissa ohjata työtä niin, että: resurssit suunnataan tärkeimpiin, energiakustannuksiltaan merkittävimpiin laitteisiin ja järjestelmiin; kaikki oleellinen ja taloudellinen energiansäästö- ja CO 2 -päästöjen vähentämispotentiaali todetaan; toteutettavuus arvioidaan; ja toimenpide-ehdotukset ovat riittävän yksityiskohtaiset toteutuksen ja jatkotoimien
Energiansäästöä ja energiatehokkuutta on edistetty valtion ja toimialojen välisillä sopimuksilla jo 1990-luvulta lähtien. Tutustu oman alasi sopimukseen ja liity vastuullisten energiankäyttäjien joukkoon. Yhdessä rakennamme energiatehokasta Suomea.
Talon syyshuolto varmistaa paitsi energiansäästön myös asumisviihtyvyyden.