Siirry sisältöön

8 hakutulosta

Näytä hakutuloksia aihealueittain
Myös lämmin käyttövesi riittää silloin kaikissa olosuhteissa. Laiteuusinnan yhteydessä on tärkeää huolehtia oikeasta mitoituksesta ja energiatehokkuuden toteutumisesta koko rakennuksessa, muistuttaa asiantuntija Päivi Suur-Uski valtion kestävän kehityksen yhtiöstä Motivasta.
Avainasemassa oikea mitoitus Lämmitysjärjestelmän tavoite on tuottaa kaikissa olosuhteissa mukava ja riittävä lämpö rakennuksen tiloihin sekä lämmin käyttövesi. Kaukolämpöenergiaa kannattaa käyttää mahdollisimman tehokkaasti niin, että energiankulutus ja tehontarve ovat mahdollisimman pienet.
Asunto Oy Espoon Rauhalanpuisto 8 valmistunut vuonna 2003 hoitokulut noin 4 euroa/m 2 lämminvesimaksu 10 euroa/hlö/kk merkittävin lämpöhäviö on poistoilma toiseksi merkittävin lämpöhäviö on lämmin käyttövesi/jätevesi Lisätietoja: Timo Jokinen timo.m.jokinen@gmail.com puh. 050 453 2737 Motivan koordinoimassa Kestävä vedenkäyttö -hankkeessa vuonna 2020 tuotettu julkaisu: Vinkkejä fiksuun
Pyri vuorottelemaan laitteiden käyttöä, esimerkiksi lämmitä vuorotellen huoneita ja käyttövettä. Rajaa tarvittaessa lämmitettävää aluetta sulkemalla huoneiden väliovia. Alenna sähkölämmittimien asetusarvo mahdollisimman pienelle. Laske sisälämpötiloja hallitusti.
Lämmin käyttövesi on noin kolme kertaa kalliimpaa kuin kylmä vesi, Suur-Uski toteaa. Vedensäästövinkkejä on runsaasti, joten jokainen kotitalous voi varmasti tehdä jotain. – Myös vedensäästö kannattaa aloittaa tutustumalla oman kulutuksen määrään ja miettimällä, missä ovat tehostamisen paikat.
Jari kuitenkin tiedostaa, että tuntipohjainen pörssisähkösopimus voisi olla edullisempi vaihtoehto etenkin, kun kotitalouden käyttövesi lämpenee ajastetusti yöaikaan. Säännöllisellä kulutuksen seurannalla varmistetaan energiatehokkuus ja pikainen havahtuminen muutoksiin, jotka voivat johtua esimerkiksi laitevikaantumisista.
Lämmitys ja lämmin käyttövesi tuotetaan ilmavesilämpöpumpulla. Lisätiedot: Talo Honka Huomen Energialasku kuriin jo suunnitteluvaiheessa Energiatehokkaalle pientalolle ei ole yhtä mallia tai reseptiä.
Lämmintä käyttövettä tarvitaan vuodenajasta riippumatta, mutta suurinta energiankulutus on talvella kylmimmillä pakkasjaksoilla. Talotekniikka ja järjestelmät kuntoon Kiinteistön kunto ja sen tekniset järjestelmät on tarkistettava säännöllisesti ja mahdolliset ongelmat on korjattava.
1