Siirry sisältöön

102 hakutulosta

29.10.2021 8.00 Energianeuvoja auttaa kotitalouksia ja taloyhtiöitä pienentämään kustannuksia ja päästöjä Asumisen energiatehokkuus ja laatu ovat asioita, joita pohditaan parhaillaan useissa kodeissa ja taloyhtiöissä. On kyse sitten pienestä tai isosta parannustarpeesta, niin asiantuntevan ja luotettavan neuvontapalvelun puoleen kannattaa kääntyä ajoissa.
ja ilmastoministerin erityisavustaja Erkki Perälä puh. 050 465 8388 erkki.perala@gov.fi YM valtiosihteeri Terhi Lehtonen puh. 029 516 1000 terhi.lehtonen@gov.fi YM lainsäädäntöneuvos Sari Rapinoja puh. 0295 250 320 sari.rapinoja@gov.fi YM ympäristöneuvos Maarit Haakana (4.4.2022 lähtien) puh. 0295 250 069 maarit.haakana@gov.fi Vnk.fi: Euroopan unionin ilmastopolitiikka Rakennusten energiatehokkuus
Ympäristönäkökulma ja ajamisen energiatehokkuus kiinnostavat Arjen sähköautoiluun liittyvien aiheiden lisäksi päästöt ja kierrätettävyys herättävät kysymyksiä. Sivustolle koottiin tuoreinta saatavilla olevaa tietoa valmistuksen ja materiaalien ilmastovaikutuksista sekä käytön päästöistä.
Vinkkivuosikellot ovat kaikkien vapaassa käytössä Motivan verkkosivuilla Talotekniikan viestintäfoorumin omassa osiossa. ”Foorumin keskeinen viesti on, että rakennuksen energiatehokkuus kannattaa huomioida järjestelmällisesti osana sen vuotuisia huolto- ja ylläpitotoimia.
Rakenteellinen energiatehokkuus saavutetaan paksummilla eristekerroksilla ja tiiviillä vaipalla. Eristeiden osalta valinnat tehdään talon suunnitteluvaiheessa mutta ilmatiiveyteen voidaan vaikuttaa paljon vielä myöhemminkin.
Lisäksi tuotannon hiilidioksidipäästöt vähenevät merkittävästi ja myös tuotannon energiatehokkuus paranee. Tarkemmat tiedot eri hankemuodoista sekä nyt tuetuista hankkeista oheisessa liitteessä: LIITE: Energiainvestointitukipäätösten hankekuvaukset Lisää tukipäätöksiä vuoden 2022 loppuun mennessä Tuen myöntäminen perustuu hankemuotokohtaisesti tehtävään hakemusten vertailuun.
Ensiaallon sitoutujia on yhteensä seitsemän: A-Insinöörit (kaikki suunnittelijat ja konsultit osaksi kiertotalouden ratkaisua) Borealis Polymers (kierrätysmuovin käyttö raaka-aineena ja energiatehokkuus) Porvoon kaupunki (maamassojen kierrätys ja rakennusten käyttöasteiden nosto) Skanska (rakennustuotteiden uudelleenkäytön lisääminen, käynnistyville hankkeille kiertotaloustavoitteet
Strategiaan sisältyvät EU:n energiaunionin viiden ulottuvuuden mukaiset tarkastelut: vähähiilisyys mukaan lukien uusiutuva energia, energiatehokkuus, energiamarkkinat, energiaturvallisuus sekä tutkimus, innovointi ja kilpailukyky. Strategiassa käsitellään poikkileikkaavia aihealueita, joilla on keskeinen merkitys päästöjen vähentämisessä.
. – Usein on kyse tietojen vaihtamisesta ja tuotannon suunnittelusta, jossa otetaan huomioon myös naapurilaitoksen energiatehokkuus. Esimerkiksi jonkin koneen tuotanto voidaan ajaa ylös vähän hitaammin, jotta energiaa tuottavassa laitoksessa ei tarvitse pitää höyryvarastoa niin korkeana.
Kuntien ilmastojohtaminen, kuntien ja yritysten ilmastoyhteistyö sekä energiatehokkuus kärkiteemoja Turun kaupungin IKLU – Ilmastokaupungin Hiilineutraalit Klusterit pääsi avustettavien hankkeiden joukkoon. Turussa toimii Ilmastojoukkue, johon kuuluu jo yli 70 ilmastoteon tehnyttä tahoa.