Siirry sisältöön

99 hakutulosta

Lisätietolinkkejä usein kysyttyihin kysymyksiin: Sähkölämmityksen tehostaminen Nopeavaikutteiset energiansäästökeinot Ilmanvaihdon energiatehokkuus Ilmavuodot ja lisäeristys Patteriverkon säätövinkkejä lämmityskauden alkaessa Taloyhtiöille energiansäästövinkkejä Vinkkejä vedensäästöön Kysyttävää sähkösopimuksista?
Lisätietoja: Avustus ja sen myöntäminen: Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA kehittämispäällikkö Marianne Jauhola puh. 029 525 0819 marianne.jauhola@ara.fi Kestävä elvytys: ympäristöministeriö ympäristö- ja ilmastoministerin erityisavustaja Timo Juurikkala puh. 040 555 4013 timo.juurikkala@ym.fi Rakennusten energiatehokkuus: ympäristöministeriö rakennusneuvos Pekka Kalliomäki
Suunnitelman päivitys kattaa kaikki EU:n energiaunionin viisi ulottuvuutta: hiilestä irtautuminen (sisältäen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen ja uusiutuvan energian), energiatehokkuus, energiaturvallisuus, energian sisämarkkinat sekä tutkimus, innovointi ja kilpailukyky.
Lisäksi energiatehokkuus on vähentänyt huolto- ja kunnossapitotarvetta. Näin tapahtui esimerkiksi, kun tehtaalla siirryttiin tasavirtamoottoreista vaihtovirtamoottoreihin. Vanhoja moottoreita piti huoltaa säännöllisesti. Uusien moottorien huoltotarve on vähäinen.
Kunta-alalle on oma sopimusjärjestelmänsä, jonka tavoitteena on integroida energiatehokkuus, energiansäästö ja uusiutuvan energian mahdollisimman kattava hyödyntäminen kunnan normaaliin arkeen ja käytössä oleviin johtamisjärjestelmiin. Liittyvä kunta, kaupunki tai kuntayhtymä sitoutuu jatkuvan parantamisen periaatteeseen.
Silti myös energiatehokkuus ja käyttäjien viihtyvyys on muistettava ottaa huomioon. Rakennusten ”älykkyyttä” eli kaikkia yllä mainittuja asioita voidaan mitata älyindikaattorilla (engl. Smart Readiness Indicator eli SRI). ”Tällä hetkellä meitä kiinnostaa erityisesti se, mitä kunnissa tuumataan rakennusten älyindikaattorista ja siihen liittyvistä menettelyistä.
Hankkeessa teetettävien laskelmien avulla voidaan selvittää laajempien energiatehokkuus- ja uusiutuvan energian investointien kokonaistaloudellinen kannattavuus ja löytää optimaalinen tapa Hekan koko 50 000 asunnon kiinteistökannan korjaamiseen. – Heka on sitoutunut noudattamaan Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa, ja HELENA-hankkeen toimilla edistämme hienosti useita toimenpideohjelman
Suomen LVI-liitto on talotekniikka-alan ammattihenkilöiden puolueeton, yleishyödyllinen järjestö. ”Energiatehokkuus on tietysti hyvä ympäristön kannalta, ja rakennukset tärkeässä roolissa EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamisessa, mutta kyllähän meitä jokaista kiinnostaa myös asumiskustannusten vaikutus omaan lompakkoon”. Haasteena onkin LVI-suunnitelman teko.
17.8.2021 8.00 Joustavaa ja älykästä sähkönkäyttöä kotiin Energiatehokkuus ja sähkön joustava käyttö ovat keskeisiä keinoja, joiden avulla voimme edetä kohti hiilineutraaliutta. Sähkönkulutusta kannattaa ajoittaa hetkiin, jolloin saatavilla on puhtaasti tuotettua uusiutuvaa energiaa.
Energiatehokkuussopimukset 2017–2025 Energiatehokkuussopimusten tuloksia Infograafit: Energiankäytön tehostuminen vuosina 2017-2018 Lisätiedot: Energiavirasto yli-insinööri Tiina Sekki puh. 029 505 0200 (energiatehokkuussopimukset, tulokset) Motiva Oy johtaja Ulla Suomi puh. 040 733 9972 (seuranta ja vaikutukset) TEM teollisuusneuvos Timo Ritonummi puh. 050 592 2103 (energiatehokkuus