Siirry sisältöön

209 hakutulosta

On organisaatiolle mahdollisuus levittää tietämystä energia-asioista. On osa sekä lasten kestävyyskasvatusta että organisaatioiden sosiaalista kestävyyttä, joka tuo hyvää mieltä sekä kouluille että tukijaorganisaatioille. Miksi materiaali on hyödyllinen kouluissa: Opettaja saa täysin valmista materiaalia energiaopetukseen Energiansäästöviikolle 7.–13.10.2024.
Asuinrakennusten energia-avustusta riittää vielä noin 1 300 energiaremonttiin Taloyhtiöille, ARA-yhteisöille ja henkilöasiakkaille tarjottavaa asuinrakennusten energia-avustusta on jäljellä noin 6 miljoonaa euroa, mikä riittää noin 1 300 asunnon energiatehokkuuden parantamiseen. Avustuksen arvioidaan riittävän lokakuun loppuun asti, eli hakemus kannattaa tehdä pian.
Hakemusten vertailussa tarkastellaan erityisesti hankkeiden energia- ja päästövaikutuksia, kustannustehokkuutta, toteutettavuutta, hankkeisiin sisältyvän teknologian uutuusarvoa, teknologian tai hankkeen monistettavuutta sekä hankkeiden muita vaikutuksia.
HIISI-hankkeen sidosryhmätilaisuudessa esiteltiin alustavia analyyseja energia- ja kansantalouden sekä eri päästösektoreiden kehityksistä nykytoimin eli niin sanotussa WEM (With Existing Measures) -skenaariossa. Alustavien tulosten mukaan lisätoimia tarvitaan kaikilla päästösektoreilla.
9.9.2021 8.00 Energianeuvonta tukenasi – onnistu remonteissa Energia-asioihin ja remontteihin saa asiantuntevaa ja luotettavaa neuvontapalvelua maksutta Motivan kuluttajaneuvonnasta ja maakunnissa toimivilta alueellisilta energianeuvojilta.
VSV-Energia liittyi mukaan elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen heti kauden alussa 2017. Yhtiöllä on jo ennestään sertifioitu ympäristöjärjestelmä ISO14001.
Merkittävin osa tästä liittyy teollisuudessa ja energia-alalla toteutettuihin energiatehokkuustoimiin. Toisaalta lukumääräisesti suurin osa toimenpiteistä on toteutettu palvelu-, kiinteistö ja kunta-aloilla.
29.11.2021 9.00 Ilmasto- ja energiateot nousevat yhä vahvemmin yritysten kilpailuvaltiksi Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa. Sopimusten tavoitteisiin on sitoutunut yli 600 yritystä ja niiden 6 600 toimipaikkaa.
Kokeilua ovat toteuttaneet Motiva, Oulun yliopiston BCDC Energia -hanke ja Porvoon Energia Energiaviraston rahoituksella. Satunnaistetussa tutkimuksessa on seurattu kuluttajien sähkönkäyttöä ja informaatio-ohjauksen vaikutusta siihen.
Vuoden alusta alkaen taloyhtiöiden ja omakotitalojen on ollut mahdollista hakea energia-avustusta kodin energiatehokkuuden parantamiseen. Energia-avustukseen kohdistunut mielenkiinto on ollut poikkeuksellisen suurta. Hakemuksia on tullut elokuun alkuun mennessä yhteensä yli 1 300 kappaletta, valtaosa taloyhtiöiltä (noin 11 500 asuntoa).