Siirry sisältöön

68 hakutulosta

Tulosten toivotaan palvelevan erityisesti energiatehokkuussopimuksiin kuuluvien yritysten omiin tavoitteisiin pääsemistä, jotta kansalliset energiatehokkuusvelvoitteet saadaan täyttymään. Motivan kokoama ja vetämä yhteishanke ”Sähköistyminen, hukkalämmöt ja lämpöpumput teollisuudessa” käynnistyi 20.5.2022.
Tulosten toivotaan palvelevan erityisesti energiatehokkuussopimuksiin kuuluvien yritysten omiin tavoitteisiin pääsemistä, jotta kansalliset energiatehokkuusvelvoitteet saadaan täyttymään. Motivan kokoama ja vetämä yhteishanke ”Sähköistyminen, hukkalämmöt ja lämpöpumput teollisuudessa” käynnistyi toukokuussa 2022.
Avustuksen määrä on 25 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista, kun kunta on liittynyt vapaaehtoiseen energiatehokkuussopimukseen. Muutoin avustus on 20 prosenttia.
Hankkeeseen haettiin mukaan energiatehokkuussopimukseen liittyneitä yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneet tehostamaan energiatehokkuustyötä ja energiatehokkuuden johtamista ETJ + -järjestelmän avulla. Energiatehokkuusjärjestelmä ETJ + on työkalu energiatehokkuuden jatkuvaan parantamiseen. Se sisältää ISO 50001 -standardin mukaiset vaatimukset energiakatselmuksista.
Kunta-alan sopimusjärjestelmässä saavutetut säästöt hyödyttävät koko Suomea sen raportoidessa EU:lle kansallisen energia- ja ilmastosuunnitelman edistymisestä. www.energiatehokkuussopimukset2017-2025.fi Lisätietoa energiatehokkuussopimuksista ja liittyjien yhteydenotot: Motiva Oy asiantuntija Okariina Rauta okariina.rauta@motiva.fi , puh. 041 524 7621 Teksti: Motiva Oy viestintäpäällikkö
Maakaasu lämmityskäytössä 16 sopimuskunnassa ja yhdessä kuntayhtymässä Kunta-alan energiatehokkuussopimuksessa (KETS) on mukana 124 kuntaa ja 13 kuntayhtymää, jotka kattoivat 75 prosenttia Suomen väestöstä ja siten suunnilleen myös rakennuskannasta. Mukana olevista kunnista 16 kuntaa ja yksi kuntayhtymä raportoivat vuonna 2020 käyttävänsä maakaasua rakennusten lämmitykseen.
Energiatehokkuussopimuksiin liittyneet pk-yritykset, seurakunnat ja säätiöt saavat selvitykselle korkeampaa 50 prosentin tukea. Tukea voi hakea sähköisesti Business Finlandin kautta 16.8.2021 alkaen. Täsmäkatselmuksia voivat tehdä Motivan pätevöittämät energiakatselmoijat, jotka ovat suorittaneet siihen liittyvän verkkokurssin.
Esimerkiksi vapaaehtoisen energiatehokkuussopimuksen piirissä on yli 640 yritystä ja 6 700 toimipaikkaa sekä 119 kuntaa. Kunnat laativat nyt parhaillaan hiilineutraaliustavoitteitaan ja energiankäytön tehostaminen on keskeinen osa sitä.
Energianeuvoja kirittää myös kuntia ja pk-yrityksiä kohti energia- ja ilmastotavoitteita tukemalla energiatehokkuussopimuksien toteuttamista ja energiakatselmuksien käynnistämistä. Energianeuvontaa rahoittaa Energiavirasto, joka on kilpailuttanut toiminnan neljän vuoden ajaksi.
Lisätietoja: Motiva Oy johtava asiantuntija Tomi Kiuru puh. 09 6122 5009 tomi.kiuru@motiva.fi Energiatehokkuussopimukset ovat valtion ja toimialojen yhdessä valitsema tapa täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet. Sopimusten tavoitteena on ohjata yrityksiä ja yhteisöjä parantamaan energiatehokkuutta.