46 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Kuuntele noin 20 minuuttia kestävä keskustelu ja nappaa talteen Venesojan ja Sainion parhaat vinkit oman yrityksesi energiatehokkuustyöhön. Avainsanat: energiatehokkuus, energiatehokkuussopimukset, pk-yritykset, kestävä kehitys Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Energiatehokkuustyötä pk-yrityksissä Palaa otsikoihin
Eija Vinnari Eija Vinnari toimii Tampereen yliopistossa julkisen talousjohtamisen professorina, erikoisalanaan kestävä kehitys. Puheenvuorossaan hän kertoo, miten kestävyystoimenpiteet tulisi ottaa huomioon kunnan budjetoinnissa. Esimerkkinä toimii ORSI-hanke, jossa etsitään ohjauskeinoja, joilla hyvinvointivaltio voi sopeuttaa toimintansa ympäristön asettamiin rajoihin.
Business Finlandin kautta tulee myös vuonna 2023 hakuun 15 miljoonaa euroa yritysten tutkimus-, kehitys- ja innovointitoimintaan. Lisäksi Business Finland tukee muita vientitoimia 2 miljoonalla eurolla ensi vuodesta alkaen.
Ohjelman rahoitus tulee EU:n elpymisvälineestä, jonka kansallisesta käytöstä linjattiin toukokuussa 2021 julkistetussa Suomen kestävän kasvun ohjelmassa.
Kriteereiden kehitys on tehty yhteistyössä tilaajien, toimittajien ja elintarvikealan sidosryhmien kanssa. – Jotta hankintakriteerit ovat käyttökelpoisia, kriteerien tulee olla todennettavissa ja markkinoilta tulee löytyä riittävästi kriteerit vastaavia tuotteita.
Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistuksen ja ilmamäärien tasapainotuksen yhteydessä on tärkeää tarkkailla kokonaiskuvaa ja huomioida järjestelmän kokonaisvaltainen toiminta”, muistuttaa kehitys- ja projektipäällikkö Jesse Petäys Ilmastointitohtorit Oy:stä.
Mietityttääkö, mitä kestävä rahoitus on? Miten työssä voitaisiin hyödyntää muun muassa käynnistyvän uuden EAKR -kauden rahoitusta? Mitä muun muassa EU:n kestävän rahoituksen taksonomia tai energiatehokkuusdirektiivi EED:n ja rakennusten energiatehokkuusdirektiivi EPBD:n uusinta tuovat tullessaan?
Suomen kestävän kasvun ohjelma – vauhtia uudistuksiin ja investointeihin Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelma Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelma (KIRAilmasto) Palaa otsikoihin
Ohjelma tukee kestävän kehityksen mukaista uudistumista, osaamisen kehittämistä ja osallisuutta Uudistuva ja osaava Suomi -ohjelman läpileikkaavia painopisteitä ovat kestävä kehitys, sukupuolten tasa-arvo, yhdenvertaisuus, digitaalisuus, kansainvälistyminen, ilmastonmuutos ja innovatiivisuus. Nämä sisältyvät kaikkeen toimintaan.
Ympäristöministeriö tukee ravinteiden kierrätystä edistäviä investointeja sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeita. Hankerahoitusta on myönnettävissä enintään noin 10 miljoonaa euroa. Hakemukset tulee toimittaa viimeistään 30.6.2024. Ministeriö tarjoaa matalalla kynnyksellä neuvontaa ja opastusta hakua suunnitteleville tahoille.