Siirry sisältöön

46 hakutulosta

Ilmatar Energy Oy ja Exilion Tuulihankkeet Ky lisäävät merkittävästi aurinkosähkön tuotantoa Ilmatar Energy Oy:lle myönnettiin 19,56 miljoonaa euroa ja Exilion Tuulihankkeet Ky:lle 8,9 miljoonaa euroa aurinkosähköinvestointeihin.
Kotiautomaatio on nykyaikainen tapa hallita kodin huonelämpötiloja, käyttöveden lämmitystä, valaistusta tai vaikka sähköauton latausta ja oman aurinkosähkön käyttöä järkevästi ja helposti. Älykäs koti huolehtii, että kotona on aina taloudellista ja mukavaa asua.
Aurinkosähköön liittyvät neuvontapyynnöt lisääntyvät keväisin. Teknisten kysymysten rinnalla energianeuvojilta kysytään investoinnin takaisinmaksuaikoja sekä tukimahdollisuuksia. – Kotitaloudet tehostavat energiankäyttöä uudistamalla kodin LVI-teknisiä järjestelmiä, mutta myös parantamalla säätö- ja ohjausjärjestelmien toimintaa sekä lisäeristyksen ja tiivistämisen avulla.
Motiva järjestää viikolla 15 kuluttajille aurinkosähköwebinaarin, jossa käydään läpi keskeiset aurinkosähkön hankintaan liittyvät asiat. Palaa otsikoihin
Aurinkopaneelit: kannattaako lomakotiin laittaa katto täyteen paneeleita ja mihin aurinkosähkö riittää muuten sähköttömällä mökillä?
8.30-9.00 Puhujat: Tomi Kiuru , Motiva Oy ja Markku Ahonen , Ramboll Finland Oy Järjestäjät: Thermopolis Oy ja Etelä-Savon energianeuvonta/ProAgria Energiatuki vauhdittaa investointeja Aika: Torstai 17.3.2022, klo 8.30-9.00 Puhuja: Markku Mäkelä , Business Finland Järjestäjät: Etelä-Karjalan energianeuvonta/Lappeenrannan kaupunki ja Pohjois-Karjalan energianeuvonta/Karelia AMK Tietoa aurinkosähköstä
Energianeuvonnan suuressa mökki-illassa asiantuntijat vastaavat kuulijoiden kysymyksiin ja kertovat mm. ylläpito- ja kuivanapitolämmityksen eroista, aurinkosähkön hyödyntämisestä, uusista takkaratkaisuista ja kestävästä mökkeilystä laajemminkin.
Sähkön, lämmön ja veden säästämisen rinnalle on noussut uusia keinoja muun muassa aurinkosähkön ja uusien lämmitysmuotojen yleistyessä sekä liikenteen sähköistyessä.
Vaikka muutoksen vauhti ei päätä huimaa, kotitaloudet joutuvat paneutumaan entistä enemmän energiakysymyksiin ja yhä useammat investoivat esimerkiksi aurinkosähköön tai sähköautoon”, johtava asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta toteaa.
Rakennuksiin on asennettava aurinkosähköä asteittain vuodesta 2027 alkaen, jos se on teknisesti, taloudellisesti ja toiminnallisesti mahdollista. Jäsenvaltioiden olisi myös lisättävä toimia, jotta fossiilisten polttoaineiden käytöstä voidaan luopua lämmityksessä ja jäähdytyksessä vuoteen 2040 mennessä.