Siirry sisältöön

56 hakutulosta

22.9.2020 13.00 FIGBC: Uusi kestävän alueen määritelmä ottaa kantaa ilmastohaasteisiin ja kiertotalouteen Kiertotalous ja ilmastotavoitteet haastavat kestävän aluesuunnittelun. Tähän haasteeseen vastaa Green Building Council Finlandin päivitetty Kestävän alueen määritelmä.
Älykkäät energiaratkaisut, energiatehokkuus, kiertotalous, kokeilutoiminta ja sen skaalautuvuus sekä digitalisaation luomat mahdollisuudet ovat tekemisemme ytimessä. Kuluttajien valinnoilla on merkitystä ja tehtävämme on tarjota heille puolueetonta ja luotettavaa tietoa sekä neuvoja vastuullisiin valintoihin.
Motivan ydintehtäviin sisältyvät muun muassa energiatehokkuuden edistäminen, energiatehokkuussopimukset, kiertotalous, ympäristömerkintä, kokeilukulttuurin edistäminen, yhteishankkeet yritysten kanssa sekä Materiaalitorin ja Kestävän asumisen tietopalvelun kaltaiset uudet hankkeet.
Resurssitehokkuus ja kiertotalous eivät ole vieläkään riittävässä määrin konkretiaa ja arkea. Sota ja levottomuudet leimasivat koko vuotta 2023. Kotimaassa uusi hallitus linjasi vaalien jälkeen, että Suomi nousee puhtaan energian ja ilmastokädenjäljen edelläkävijäksi. Tässä työssä Motivaa tarvitaan, kun tavoitellaan kestävämpää yhteiskuntaa ja elämäntapaa.
Reilu kiertotalous tarkoittaa asukkaiden ja ympäristön hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävää toimintaa, jossa noudatetaan kiertotalouden periaatteita sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla. Mitä valmennuksesta saa: Asiantuntija-apua kiertotaloudesta, sosiaalisesta kestävyydestä sekä niiden kytkemisestä. Valmennusta oman toiminnan vaikutusten arviointiin.
6.10.2021 14.00 Rakentamisen muovit -verkkokoulutuksen infotilaisuudet käynnistyvät Rakentamisen kiertotalous etenee monella rintamalla, mutta muovien kierrätys ei ole vielä rakentamisen arvoketjussa arkipäivää.
Opiskelijavetoiselle yritykselle ympäristövastuullisuus on tärkeä aihe. ”Semmalle ja sen asiakkaille vastuullisuus ja kiertotalous ovat tärkeitä arvoja, ja yritys tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.