Siirry sisältöön

30 hakutulosta

Kotiautomaatiolla energiakulut kuriin Automaation avulla voi parantaa myös turvallisuutta ja sisäilman laatua tai ylipäätään lisätä arjen sujuvuutta. Automaatiojärjestelmällä voidaan seurata, valvoa ja optimoida kodin toimintaa siten, että saavutetaan halutut sisäolosuhteet ja toiminnallisuudet.
WISEssä yhdistyvät sisäilman laadun optimointi, energiatehokkuus sekä toimiva kokonaisuus. Swegon WISE sisältää ilmamääräsäätimet antureineen ja ohjauksineen, huoneen lämpöolosuhdesäätöautomatiikan sekä edellä mainittuihin toimintoihin tarvittavan tiedonsiirron toimintavalmiina langattomana ratkaisuna.
. – Toimivalla, oikein säädetyllä ja tasapainoisella lämmityksellä ja ilmanvaihdolla varmistat sopivasti lämpimän kodin ja raikkaan sisäilman. Lisäksi lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien kunnosta on pidettävä huolta. Jos kotona on suunnitteilla isompi remontti, kannattaa samalla parantaa rakennuksen energiatehokkuutta tai siirtyä uusiutuvan energian käyttöön, Suur-Uski vinkkaa.
Kunnat haluavat lisätä puun käyttöä rakentamisessa vähähiilisyyden, esteettisyyden, suotuisten sisäilma- ja terveysominaisuuksien sekä myönteisten mielikuvien ja imagoon liittyvien tekijöiden vuoksi. Puuta hyödynnetään melko paljon julkisissa palvelurakennuksissa, mutta määrää tulee lisätä kaikessa julkisessa rakentamisessa ilmastopäästöjen vähentämiseksi.
Raitisilmaventtiilien sulkeminen energiansäästösyistä tai vedon vähentämiseksi on väärä ja sisäilman laatua heikentävä ratkaisu. Koneellista ilmanvaihtoa ei saa täysin sammuttaa, mutta puhallintehoa voi väliaikaisesti alentaa. – Liian pieneksi säädetty ilmanvaihtokoneen tuloilman jälkilämmitys aiheuttaa vedontunnetta.
Ala- ja yläkerroksiin sijoitetut ilmalämpöpumput tehostavat sähkölämmityksen hyötysuhdetta mahdollistaen miellyttävän sisäilman lämpötilan talven kireimmilläkin pakkasilla. –Ilmalämpöpumput riittävät mainiosti, eikä sähköpattereita ole kytketty vielä kertaakaan tänä talvena, Jari totesi tammikuun pakkasten aikaan.
Jos huoneiston ilmanvaihtojärjestelmä on painovoimainen tai koneellinen poistoilmanvaihto, niin kylmä ulkoilma tulee suoraan huoneistoon, jossa se sekoittuu lämpimään sisäilmaan. Tällöin lämmitysjärjestelmä lämmittää kotia ja samalla ulkoa tulleen kylmän ilman mukavuustasolle.
Muutos näkyy esimerkiksi asuntojen sisäilman laadussa, ääneneristyksen parantumisena sekä rakennusprosessin kosteudenhallinnassa. Myös kiinteistökohtainen jätehuolto on kehittynyt bio-, lasi- ja metallijätteiden lajittelun yleistyessä, joskaan karsitut keittiöt eivät taivu kovin hyvin materiaalien kierrätyksen tarpeisiin.
Jäähdytysvinkit asunto-osakeyhtiöön ja palvelurakennukseen: Opasta tilojen käyttäjiä sisäilman lämpötilan hallintaan, kuten parvekelasien avaamiseen. Ohita ilmanvaihdon lämmön talteenotto kesällä, vaihda säännöllisesti suodattimet. Tehosta ilmanvaihtoa öisin, kun ulkoilman lämpötila on viileämpää. Tehosta porrashuoneiden ilmanvaihtoa maksimilämpötilan alentamiseksi.
Kuiva sisäilma tuntuu kosteaa viileämmältä. Oikeat asetukset, toimiva automaatio Kohteen vaativuuden mukaan automaatioasetukset tarkistaa joko huolto, kohdevastaava tai automaatiovastaava.