Siirry sisältöön

211 hakutulosta

Hollolan Tilapalvelu Oy ja Lahti Energia Oy kehittivät yhteistyössä energian- ja sisäilmaolosuhteiden seurantajärjestelmän, jolla seurataan reaaliajassa Hollolan kunnan ja Hollolan Asuntotalojen kaikkien kiinteistöjen lämmön-, sähkön- ja vedenkulutuksia. Sisäilmaolosuhteita mitataan siirrettävillä antureilla.
Päivittäistavarakaupan kylmäjärjestelmien lauhde-energia ja kauppakeskusten jäähdytysenergia ovat merkittävimmät hukkalämpölähteet. Hukkalämpö tarkoittaa kiinteistöissä syntyvää ylijäämälämpöä, jota ei toistaiseksi hyödynnetä. Kiristyvien ilmasto- ja energiatavoitteiden saavuttamiseksi myös kiinteistöjen hukkalämpö on järkevää hyödyntää nykyistä tehokkaammin.
Foorumin toimintaa koordinoi Motiva ympäristöministeriön toimeksiannosta. ”Taloyhtiöiden kannalta on hienoa, että pakollisten tarkastusten sijasta voimme edistää energiatehokkuutta jakamalla tietoa hyvistä käytännöistä”, sanoo Kiinteistöliiton energia- ja ilmastoasioiden johtava asiantuntija Petri Pylsy .
Lomaillessa energia-asiat eivät välttämättä ole ensimmäisenä mielessä. Palvelun avulla varmistetaan veden riittävyys Mökkikylässä on useamman mökin yhteiskäytössä porakaivoja. Vedenvalvontapalvelun avulla varmistetaan veden riittävyys asiakkaiden käyttöön.
Energia-asioihin perehtynyt sijoittajaosakas Timo Jokinen teki kartoituksen yhtiön energian- ja vedenkulutuksesta. Tavoitteena oli etsiä pienehköjä helposti toteutettavia energiansäästötoimenpiteitä.
Yhtiön omistavat Katternö ryhmä, Suomen Voima Oy, Valkeakosken Energia Oy ja Ålands Elandelslag. ”Kuntajohtajat ovat fiksuja ja ajan tasalla olevia, joten uskon, että he kaikki tietävät tuulivoiman kunnalle tuomat hyödyt ja paikallisesti mahdolliset haasteet.
Päivitetyt tiekartat rakentavat pohjaa Suomen energia- ja ilmastostrategialle sekä niille suurille investoinneille, joita siirtymä edellyttää, totesi seminaarin juontanut ylijohtaja Riku Huttunen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Valtionhallinnolle tiekartat tarjoavat arvioita toimialojen odotettavasta kehityksestä.
Tekoälyratkaisujen hankinnat (esim. tukemaan energia- ja kiertotaloustavoitteita). Vihreän siirtymän investoinnit - kokonaisvastuullisuuden ja vaikuttavuuden huomioon ottaminen. Lisäksi hankintojen kehitystyötä voidaan tarvittaessa tukea myös innovaatiohaasteilla, rahoitusklinikoilla tai teemoihin liittyvällä kriteerikehityksellä.
Lisätiedot: TEM erityisasiantuntija Tuula Savola puh. 029 504 7133 (uusiutuva energia) TEM erityisasiantuntija Pekka Kärpänen puh. 029 504 7882 (energiatehokkuus ja energiansäästö) Hakuohje: Tietoa suurten demonstraatiohankkeiden investointituen hausta TEM:n verkkopalvelussa: Uuden energiateknologian ja suurten demonstraatiohankkeiden investointitukien haku vuodelle 2022 Palaa otsikoihin
Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 -ohjelma tukee elinkeino-, energia-, ilmasto-, innovaatio-, koulutus- ja työllisyyspolitiikkaa sekä syrjäytymisen ja köyhyyden vastaista työtä.