Siirry sisältöön

68 hakutulosta

Lisätietoa energiakatselmuksista: Energiakatselmustoiminta Motivan sivuilta löytyvät pätevöityneiden ja osaamisensa osoittaneiden katselmoitsijayritysten yhteystiedot : Katselmuksia tekevät yritykset Energiakatselmoijakoulutus: Energiakatselmoijien peruskurssi Lisätietoa energiatehokkuussopimuksista: Energiatehokkuussopimukset Infowebinaari yrityksille 5.9.2023: Infowebinaari yrityksille
Vuoden Energianerokas -kilpailu nostaa esiin oivaltavia ja erottuvia tekoja, joita energiatehokkuussopimuksiin liittyneet sadat toimijat toteuttavat vuosittain energiankäytön tehostamiseksi.
4.3.2024 10.00 Yhteishankkeesta vauhtia teollisuuden sähköistymiseen Motiva hakee mukaan yhteishankkeeseen teollisuusyrityksiä, jotka ovat liittyneet energiatehokkuussopimukseen, laitetoimittajia sekä yliopistoja ja ammattikorkeakouluja. ABB, Canatu, Lempeä Lämpö, Mäkelä Alu ja Saarioinen ehtivät ensimmäisinä yrityksinä mukaan.
Kunnat ja kuntayhtymät liittyvät sopimukseen liittyjäkohtaisella sopimuksellaan, jossa ne sitoutuvat Kunta-alan energiatehokkuussopimuksen toimenpiteisiin ja tavoitteisiin. Motiva koordinoi sopimustoimintaa käytännössä. Tällä hetkellä sopimustoimintaan on sitoutunut jo 112 kuntaa ja 12 kuntayhtymää.
Kunnista yli puolet on mukana myös kunta-alan energiatehokkuussopimuksessa (KETS). Kampanjassa kuntien tavoitteena oli ottaa käyttöön uusia nopeavaikutteisia keinoja energian säästämiseksi. Yksi tyypillisimmistä keinoista oli tehostaa viestintää henkilöstölle tai kuntalaisille tai molemmille energiansäästön tarpeellisuudesta.
Kotimaisista toimenpiteistä vaikuttavin keino ovat olleet energiatehokkuussopimukset, joita on solmittu elinkeinoelämässä, kunta-, kiinteistö- ja öljyaloilla jo vuodesta 1997. Vuonna 2021 oli voimassa olevan sopimustoiminnan energiansäästövaikutus 25,2 TWh.
Mitä ovat energiatehokkuussopimukset? Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Energiatehokkuussopimustoiminta kattaa yli 60 % Suomen kokonaisenergiankäytöstä.
Ilmoittaudu 12.10.2020 mennessä Ilmoita oma, energiatehokkuussopimukseen liittynyt, organisaatiosi tai yhteistyökumppanisi mukaan kisaan. Kilpailuun voi osallistua myös useamman toimijan yhteisellä energiatehokkuusteolla. Myös järjestelmä- ja palveluntarjoajia voi ilmoittaa energiatehokkuussopimukseen liittyneen asiakkaan mukaan kisaan.
7.10.2020 16.00 Haku aukeaa: vertaisoppimisella vauhtia energiatehokkuuden johtamiseen Energiatehokkuussopimukseen liittyneille kunnille tarjotaan mahdollisuutta hakea energiatehokkuussopimuksen toimeenpanon vertaisoppimispilottiin keväällä 2021.
Mitä ovat energiatehokkuussopimukset? Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Sopimusten avulla toteutetaan EU:n energiatehokkuusdirektiivin asettamia energiatehokkuusvelvoitteita ja seurataan niiden toteutumista.