Siirry sisältöön

179 hakutulosta

Energiankäyttö Suomessa Näiltä sivuilta löytyy tietoa Suomen energian hankinnasta ja kulutuksesta eri sektoreilla perustuen Tilastokeskuksen tietoihin. Lisäksi löydät tietoa energiatehokkuustoimenpiteiden vaikuttavuudesta sekä eri sektorien energiatehokkuudesta ja sen mittaamisesta.
Vuoden Energianerokas -kilpailu nostaa esiin oivaltavia ja erottuvia tekoja, joita energiatehokkuussopimuksiin liittyneet sadat toimijat toteuttavat vuosittain energiankäytön tehostamiseksi.
Takaisin Tutki pientalosi energiankäyttö – Tee se itse -kotikatselmus Julkaisun kieli Suomi Laajuus 6 sivua Julkaisuvuosi 2014 Lataa Tutki pientalosi energiankäyttö 2014 motiva Kuvaus Tehtyäsi tämän katselmuksen sinulla on käsitys omasta energiankäytöstäsi. Katselmus on laadittu sähkölämmitteistä pientaloa varten, mutta sitä voi soveltaa myös muihin asuntoihin.
Rakennuksen energiankäyttöön liittyy oleellisesti asukaiden elämäntapa, joten pelkät tekniset ratkaisut eivät ratkaise energiansäästötarpeita.
Siksi erityisesti pakkasilla tarkka energiankäyttö ja hyvä ajoitus on tarpeellista. Ilmojen viiletessä reilusti pakkasen puolelle sekä pientaloasujan että kerrostaloissa asuvien on hyvä tarkastella omaa energiankäyttöään.
25.5.2021 13.00 Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö säästää kustannuksia ja vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä Suomessa eri alojen vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset kattavat noin 60 prosenttia Suomen kokonaisenergiankäytöstä. Ne ovat olleet vuodesta 1997 lähtien yksi tärkeimmistä toimista ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.
Elvari-ohjelman tavoitteena oli tehostaa sähkölämmitteisissä pientaloissa asuvien energiankäyttöä, saada aikaan kustannussäästöjä ja vähentää sähkölämmitteisten pientalojen sähkönkäyttöä. Lähtökohtana oli tarve tehostaa energiankäyttöä ja vähentää sitä kautta CO 2 -päästöjä myös kuluttajasektorilla.
Energiakatselmuksen avulla energiankäyttö tehostuu ja entistä tehokkaampi energiankäyttö merkitsee säästöjä energia- ja vesikustannuksissa.
Syväselvitykset kohdistuvat kohteen omaan energiankäyttöön. Syväselvitysten tarkoituksena on edistää energiansäästöä, energiatehokkuuden parantumista, uusiutuvan energian käytön osuuden kasvattamista tai muuten yrityksen energiankäytön muuttumista vähähiiliseksi. Syväselvityksen toivotaan johtavan investointiin tai edelleen jatkoselvityksiin.