6 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Lämmityksen ja ilmanvaihdon säädöt, tulisijan tehokas käyttö ja pienetkin lämmitystarvetta vähentävät toimet auttavat alentamaan lämmityksen kulutushuippuja.
Millaisia uusia ratkaisuja tulisijojen kehittyminen tarjoaa mökkiläisille? Aurinkopaneelit: kannattaako lomakotiin laittaa katto täyteen paneeleita ja mihin aurinkosähkö riittää muuten sähköttömällä mökillä?
Pätevä nuohooja osaa savuhormin kunnon perusteella arvioida kattilan palamisprosessin toimivuutta ja antaa parhaat vinkit siihen, tarvitseeko kattila erityisiä huoltotoimia. ”Nuohouksia voi tehdä ympäri vuoden varsinaisten sesonkiaikojen ulkopuolella, esimerkiksi kesällä, kun lämmityskattilat tai tulisijat eivät ole aktiivisessa käytössä.
Samankaltainen päällekkäinen toiminto on mahdollinen käytettäessä ilmalämpöpumppua viilennykseen ja tulisijaa lämmitykseen. Pumpun automaattinen viilennystoiminto saattaa kytkeytyä päälle, vaikka tarkoitus olisi saada lämpöä puunpoltosta.
Loputkin energiamerkinnät uudistuvat vuoteen 2025 mennessä, ja silloin ilmanvaihtokoneet, ilmastointilaitteet, liesituulettimet, kuivausrummut, lämmityskattilat, lämpöpumput, tulisijat, uunit, vedenlämmittimet ja lämminvesivaraajat on myös päivitetty uusilla merkeillä. Suomessa energiamerkinnän ylläpitoa ja oikeellisuutta valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).
Jos pitää tulisijassa tulta, pumpun puhallustoiminnolla voi auttaa lämmön leviämistä asuntoon. Silloin pitää varmistaa, ettei automattinen viilennys käynnisty, Päivi Suur-Uski muistuttaa.