11 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Kyseessä ovat siis julkiset hankinnat yhtenä innovaatiopolitiikan keinona vauhdittamassa uusien ratkaisujen syntymistä, tilaaja-toimittaja -yhteistyötä, kasvua ja tietysti samalla vastaamassa yhteiskunnallisiin haasteisiin ja viheliäisiin ongelmiin, joihin julkinen sektori palveluillaan pyrkii vaikuttamaan.
Julkisia elintarvikehankintoja tehdään Suomessa vuosittain noin 300 miljoonalla eurolla. Hankintakriteerien avulla on mahdollista edistää biodiversiteetin säilymistä. Keskeistä luonnon monimuotoisuuden kannalta on, että suojelemme luonnontilaisia alueita ja varmistamme, että ruuantuotannossa ei käytetä luonnon monimuotoisuutta heikentäviä toimintatapoja.
Ympäristöministeriö on julkaissut vastikään oppaan Puun käyttö julkisessa rakentamisessa, joka antaa vinkkejä sujuvampaan julkisen puurakennuksen hankintaan.
Tarkoituksena on jatkaa työtä julkisen sektorin vaikuttavuusosaamisen kehittämiseksi osana valtion kestävän kehityksen yhtiön Motivan toimintaa huhtikuun alusta alkaen. Työ- ja elinkeinoministeriö hankkii 1.4.2022 alkaen vaikuttavuuden johtamiseen ja vaikutusten hankintaan liittyviä palveluita valtion kestävän kehityksen yhtiöltä Motivalta.
Tavoitteena on saavuttaa 10 prosentin taso innovatiivisissa julkisissa hankinnoissa. Kun tulevaisuudessa jopa 4 miljardin euron innovatiiviset julkiset hankinnat painottavat digitaalista ja vihreää kaksoissiirtymää, niin julkinen hallinto johtaa esimerkillään luoden samalla suomalaisille yrityksille "kädenjälkimarkkinoita" ja kilpailukykyä pitkälle tulevaisuuteen.
Opas neuvoo julkisen sektorin puurakentajaa, kuinka hankinta ja hankkeen toteutus kannattaa tehdä. Apuja on tarjolla niin markkinakartoitukseen ja tarjouspyynnön tekemiseen kuin tarjousten vertailuun.
Toiminnan potentiaalinen vaikuttavuus on valtava, kun julkiset hankinnat ovat jopa 45 miljardia vuositasolla tai 20 prosenttia bruttokansantuotteestamme. Vuosi 2021 oli meille Motivassa ja koko Suomessa "uuden normaalin" aikaa.
Lisää luomu- ja lähiruokaa elintarvikkeiden dynaamisella hankintamenettelyllä Luomu-, lähi- ja pientuottajien elintarvikkeiden käytön haasteena julkisissa ruokapalveluissa on usein se, että pienet toimittajat eivät osallistu erityisosaamista vaativiin julkisiin kilpailutuksiin tai tuotannon volyymi ei riitä isojen puitesopimusten vaatimuksiin.
Huomio kuntiin ja julkisiin hankintoihin Kuntien ilmastotyötä vahvistetaan. Parhaillaan valmistellaan lainsäädäntöä, joka velvoittaisi kunnat yksin tai yhdessä tekemään ilmastosuunnitelmat. Kuntien velvoitteisiin liittyvä ilmastolain muutos on tarkoitus antaa eduskunnalle syksyllä 2022. Myös julkisilla hankinnoilla on tärkeä rooli päästöjen vähentämisessä.
Mukana on auto- ja energia-alan yrityksiä ja etujärjestöjä, tutkimuslaitoksia, julkisia toimijoita ja muita sähköisen liikenteen kehityksestä kiinnostuneita toimijoita omalla asiantuntijuudellaan.