Siirry sisältöön

10 hakutulosta

Näytä hakutuloksia aihealueittain
Kiertotalous voi olla keino edistää perusoikeuksien toteuttamista ja kuntalaisten hyvinvointia. Reilu kiertotalous -kunnissa hankkeen tavoitteet ovat: Kartoittaa vaikuttavia kiertotaloutta ja sosiaalista kestävyyttä hyödyntäviä käytäntöjä kunnista. Levittää löytyneitä käytäntöjä kaikkien käyttöön.
Asiasanat: Fisu-kunnat, kestävä kehitys, kiertotalous, Forssa, Riihimäki Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Fisu-podcast − Kiertotalous täydessä vauhdissa Forssassa ja Riihimäellä vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö, Riihimäen kaupunki tekninen johtaja Antti Heinilä, Forssan kaupunki viestintäpäällikkö Sirpa Mustonen, Motiva Oy Palaa otsikoihin
6.4.2020 8.00 Suomessa luodaan kiertotalousvisiota vuodelle 2035 – Näin kiertotalous näkyy jo johtavien yritysten arjessa Hallitusohjelman mukaisesti Suomessa on käynnistetty kiertotalousohjelman valmistelu, ja kuluvan kevään aikana valmistuu visio Suomen kiertotaloustavoitteista vuodelle 2035. Monen ison suomalaisyrityksen strategiassa kiertotalous jo näkyy.
Esimerkkejä mahdollisista teemoista ovat hiilineutraalisuutta edistävät teknologiat, kestävä ruokajärjestelmä, puhtaan veden ratkaisut ja kiertotalous. Kehitettävät työkalut ja rahoitusratkaisut on tarkoitus saada laajempaan käyttöön hankkeen jälkeen.
Tähän pureutuu myös Reilu kiertotalous kunnissa -hanke ja sen Reilun kiertotalouden käsikirja. Reilu kiertotalous on systeeminen kokonaisuus, johon siirtyminen edellyttää toimintatapojen ja ajatusmallien muutosta koko kuntayhteisössä kuntaorganisaatiota ja kuntalaisia myöten.
Kiertotalous on talouden uusi muoto, jossa materiaalit ja raaka-aineet säilyvät kierrossa ja tuottavat arvoa toistuvasti. Motivan Kiertotalous liiketoiminta-alueen johtaja Isa-Maria Berman pohtii blogikirjoituksessaan, mitä kiertotalouden toteutuminen edellyttää. Kiertotalous ei toteudu yksinomaan kierrättämisellä, T&K&I-panoksilla tai sääntelyillä.
Kiertotalous on talousmalli, jossa tuotanto ja kulutus perustuvat omistamisen sijasta palveluihin: jakamiseen, vuokraamiseen ja kierrätykseen. Arvokkaita materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä kehitetään yhä uudelleen uusia tuotteita. Kunnille kiertotalous voi olla kilpailuvaltti, joka vahvistaa alueen elinvoimaisuutta ja auttaa saavuttamaan ilmastotavoitteet.
22.9.2020 13.00 FIGBC: Uusi kestävän alueen määritelmä ottaa kantaa ilmastohaasteisiin ja kiertotalouteen Kiertotalous ja ilmastotavoitteet haastavat kestävän aluesuunnittelun. Tähän haasteeseen vastaa Green Building Council Finlandin päivitetty Kestävän alueen määritelmä.
Älykkäät energiaratkaisut, energiatehokkuus, kiertotalous, kokeilutoiminta ja sen skaalautuvuus sekä digitalisaation luomat mahdollisuudet ovat tekemisemme ytimessä. Kuluttajien valinnoilla on merkitystä ja tehtävämme on tarjota heille puolueetonta ja luotettavaa tietoa sekä neuvoja vastuullisiin valintoihin.
Motivan ydintehtäviin sisältyvät muun muassa energiatehokkuuden edistäminen, energiatehokkuussopimukset, kiertotalous, ympäristömerkintä, kokeilukulttuurin edistäminen, yhteishankkeet yritysten kanssa sekä Materiaalitorin ja Kestävän asumisen tietopalvelun kaltaiset uudet hankkeet.
1