Siirry sisältöön

45 hakutulosta

Tässä osiossa käydään läpi asioita, joihin rakennushankkeen eri vaiheissa on syytä erityisesti kiinnittää huomiota, kun tavoitteena on energiatehokas pientalo. Pientalon rakentaminen koostuu: hankesuunnittelusta, talon teknisestä suunnittelusta ja varsinaisesta rakennusvaiheesta.
Suunnitteluvaihe Pientalon rakentaminen on laaja projekti, joten huolellinen suunnittelu on tärkeää. Asiantuntijoiden käyttäminen ja hyviin suunnitelmiin panostaminen maksavat itsensä moninkertaisesti projektin aikana takaisin. Suunnittelijoiden välinen tiedonkulku on tärkeää, ja suunnitteluun ja ideointiin on varattava reilusti aikaa, sillä monet ideat vaativat kypsyttelyä.
Pientalon PTS Pientalon energiakorjausten pitkän aikavälin suunnittelun kehittäminen ja korjausesimerkkien kokoaminen Motivan vuonna 2022 toteuttamassa hankkeessa laadittiin pientalojen energiakorjausten pitkän aikavälin suunnittelua tukevaa aineistoa sekä haettiin esimerkkejä toteutetuista korjaushankkeista.
Remonttien suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen varsinaista toteutusta. Suunnittelussa täytyy huomioida toimenpiteiden keskinäiset yhteydet ja mahdolliset varaukset tuleville toimille.
energiaremonteista: Pientalon energiaremontit Aurinkosähköhankinnoista: Aurinkosahkoakotiin.fi Palaa otsikoihin
Taloautomaatio pientaloissa Automaation avulla voidaan laskea huonelämpötiloja, hidastaa ilmanvaihtoa, sulkea pistorasiat ja valaistus poissaolon ajaksi sekä nostaa lämmöt ja palauttaa ilmanvaihto etäohjauksella ennen kotiintuloa.
Panostamalla suunnitteluun ja hyödyntämällä alan ammattilaisten osaamista voidaan pahimpia karikoita välttää ja varmistaa onnistunut lopputulos.
Onnistuneen hankkeen toteutus alkaa huolellisesta suunnittelusta. Hankintaan kannattaa pyytää rohkeasti ja hyvissä ajoin apua puolueettomalta asiantuntijalta. Lisätietoa taloautomaatiosta: Taloautomaatio pientaloissa
Asiaa energiasta: Aurinkosähköä pientaloon laadukkaasti ja turvallisesti: Asiaa energiasta: pientalon katselmukset, huoltokirja ja remonttisuunnitelma: Energiatehokkuutta taloyhtiöille -webinaarisarja: Valtakunnallista ja alueellista energianeuvontaa rahoittaa Energiavirasto.
Huoltokirja kannattaa ottaa käyttöön viimeistään syyshuoltojen yhteydessä. 2000-luvun pientaloilla yleensä on jo olemassa huoltokirja, mutta sitä vanhemmissa se on harvinainen. Aktiivisella käytöllä huoltokirja on hyödyllinen apu pientalon asukkaalle.