Siirry sisältöön

167 hakutulosta

Julkiset hankinnat kestävästi ja innovatiivisesti Miksi? Kestävien ja innovatiivisten hankintojen Suomi Julkisten hankintojen rooli Suomelle asetettujen strategisten tavoitteiden saavuttamisessa on merkittävä. Tavoite voidaan saavuttaa lisäämällä kestävien ja innovatiivisten hankintojen osuutta.
Kestävät julkiset hankinnat Julkinen sektori hankkii tavaroita ja palveluja vuosittain noin 47 miljardilla eurolla. Määrä on noin 20 prosenttia bruttokansantuotteesta. Julkisella sektorilla onkin sekä mahdollisuus että velvollisuus käyttää tätä valtavaa ostovoimaansa viisaasti tekemällä kestäviä ja vaikuttavia hankintoja.
12.6.2024 8.00 Dynaamisen hankinnan opas avuksi luomu- ja lähiruokahankintoihin Motiva on julkaissut dynaamisen hankintajärjestelmän (DPS) oppaan julkisille hankkijoille, jotka tavoittelevat ruokapalveluissaan lähi- ja luomuruoan lisäämistä.
Luonnonvarakeskus tuotti taustatietoa kriteerityön pohjaksi ja Motivan hankinta-asiantuntijat varmistivat, että kriteerit ovat hankintalain mukaisia ja julkisiin hankintoihin soveltuvia.
6.5.2024 14.00 Vastuullisuuskriteerien päivitys eläinperäisten tuotteiden hankintaan käynnistyy Julkisilla elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoilla on suuri vaikutus kestävän ruokajärjestelmän rakentamisessa. Maa- ja metsätalousministeriö on käynnistänyt valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy:n johdolla eläinperäisten tuotteiden hankintakriteereihin liittyvän päivitystyön.
Hankinta-Suomi -toimenpideohjelma tähtää siihen, että julkiset hankinnat kehittyvät Suomessa entistä vaikuttavammiksi. ”Nyt julkaistu laaja tilannekuva antaa vakaan pohjan kehittämistyön suuntaamiseen ja verkostomaisen yhteistyön jatkamiseen”, summaa Hankinta-Suomi ohjelmajohtaja, finanssineuvos Tarja Sinivuori-Boldt valtiovarainministeriöstä.
Avaisanat: julkiset hankinnat, ruoka, vastuullisuus, kunnat, kestävä kehitys Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Miten hankkia kuntiin vastuullisempaa ruokaa? Palaa otsikoihin
Hankintojen kehittämisen palvelut keskittyvät seuraaviin tuote- ja palvelukategorioihin, jotka priorisoidaan osallistuvien organisaatioiden kanssa joulukuussa 2024: Kestävien ICT-ratkaisujen hankinnat (esim. laitteet, ohjelmistot, datakeskus- ja pilvipalveluhankinnat. Kiinteistörakentamisen hankinnat (esim. uudis-, korjaus tai purku). Liikenteen ja liikkumisen hankinnat.
Opas on hyödyksi niin hankkijoille kuin kuntapäättäjille, jotka asettavat strategisia tavoitteita julkisille hankinnoille. Kriteerien toimivuudesta voi antaa palautetta Vastuullisuuskriteerisuositukset julkisiin elintarvikehankintoihin on laadittu laajassa yhteistyössä hankkijoiden, tavarantoimittajien, tutkijoiden ja järjestöjen kanssa.
Kyseessä ovat siis julkiset hankinnat yhtenä innovaatiopolitiikan keinona vauhdittamassa uusien ratkaisujen syntymistä, tilaaja-toimittaja -yhteistyötä, kasvua ja tietysti samalla vastaamassa yhteiskunnallisiin haasteisiin ja viheliäisiin ongelmiin, joihin julkinen sektori palveluillaan pyrkii vaikuttamaan.