44 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Energiatehokas ilmastointi ja jäähdytys Ilmastointijärjestelmien energiatehokkuus on tärkeää etenkin niissä rakennuksissa joissa on ilmastointi eli jäähdytystä sisältävä ilmanvaihto- tai muu tilojen viilennykseen tarkoitettu järjestelmä.
Kylmäsäilytys ja -jäähdytys Hyvät kylmätilat eivät tuota keittiöön ylimääräistä lämpöä tai melua. Kylmä- ja pakastehuoneet sekä jäähdytyshuoneet toteutetaan energiatehokkaimmin keskuskoneellisina. Kun lauhduttimien lämpö ei kuormita keittiötilaa, lämpötilaoloja on helpompi hallita ja ilmanvaihtotarve vähenee.
Oman arvioinnin lisäksi on hyvä kysellä myös käyttäjäpalautetta, minkä jälkeen jäähdytys säädetään tilakohtaisesti sopivalle tasolle. Pahimmassa tapauksessa käyttäjät vetävät villatakkeja päälle toimistotiloissa, kun viereisen tilan työtilassa läkähdytään hellelukemissa, jos jäähdytysverkosto ei ole tasapainossa.
hiihtokeskus Ilmavirtojen säädöt ja tarkastukset palvelukiinteistöissä -opas Kiinteistöjen latauspisteet kuntoon Kiinteistön energiatehokkaat sähkötekniset ratkaisut Lämpöpumppujen huolto-ohje Paranna ja ylläpidä loma-asumisen energiatehokkuutta – opas vuokranantajalle Patteriverkosto kuntoon – ohjeita patteriverkoston perussäädön tilaajalle Viihtyisä työympäristö – Ilmastointi ja jäähdytys
Kulutusta lisäävät muun muassa maalämpö, koneellinen ilmanvaihto ja jäähdytys sekä sähköautojen lataus. Älykkäillä ohjauksilla järjestelmät reagoivat sähkön tuotannon ja hinnan vaihteluihin. – Taloyhtiöiden rooli kasvaa joustoa vaativilla sähkömarkkinoilla, kun oma sähkön pientuotanto lisääntyy ja sähköä käyttävät jäähdytys- ja lämmitysratkaisut yleistyvät.
Tutkimuksen jäähdytystarkastukset tehdään, kun jäähdytys on käytössä. Kesän tarkistuslista kiinteistöammattilaiselle: Huolehdi, että laitteet ovat asianmukaisessa kunnossa ja tarkista, että ne toimivat energiatehokkaasti. Huolehdi, että jäähdytyslaitteille on tehty säännölliset vuosittaiset huollot jo ennen jäähdytyskauden alkua.
Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset. Opasta, kannusta ja osallista myös rakennuksen käyttäjiä energiansäästöön. “Kiinteistön käyttäjien toimilla voidaan myös vaikuttaa erityisesti käyttäjäsähkön kulutukseen.
Menetelmiä ja ohjeita energiatehokkuuden parantamiseen: Ammattikeittiöt Energiakatselmus ja -analyysi Höyry- ja lauhdejärjestelmä Ilmastointi ja jäähdytys Kylmäjärjestelmä Lämmönsiirto Paineilmajärjestelmä Puhallinjärjestelmät Pumppausjärjestelmät Sähkömoottorit Tehtaan tekninen eristys Teollisuuden ilmanvaihto Teollisuuden vaativat ilmanvaihtokohteet Teollisuuden uunit Tuotannon ylijäämälämpö