27 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Vedenkulutus Suomalaisten vedenkäyttöä tutkittiin Motivan ja Työtehoseuran toimesta Kestävä veden käyttö -projektissa vuosina 2019–2020. Tutkimuksessa vedenkäyttöä selvitettiin mittaustietojen, kyselytutkimuksen ja kulutustaan tarkemmin seuraavan ryhmän perusteella.
ja TTS:n lisäksi. 11 Mediaosumaa vedenkäytöstä koottuna julkiseen listaukseen.
ja TTS:n lisäksi. 11 Mediaosumaa vedenkäytöstä koottuna julkiseen listaukseen.
Lue lisää 9.10.2020 Kotitalouksien vedenkäyttö − teemana vesivuodot ja valvonta Kotitalouksien vedenkäyttö on hillitympää, jos laskutus perustuu kulutukseen. Omakotitaloasujat maksavat jo useimmiten vedestä kulutuksen mukaan, mikä rajoittaa turhaa käyttöä. Kerros- ja rivitalojen potentiaali veden säästämiseen on suurin. Lue lisää
Litraa henkilöä kohti vuorokaudessa % alle 50 l/hlö/vrk 7 50 – 99 l/hlö/vrk 41,8 100 – 149 l/hlö/vrk 34,7 150 – 199 l/hlö/vrk 11 200 – 299 l/hlö/vrk 4 300 l/hlö/vrk tai enemmän 1,5 *) Tiedot perustuvat Motivan koordinoimaan Kestävä vedenkäyttö -hankkeeseen. Kotitalouksien vedenkäyttöä selvitettiin mittaustiedolla, vedenkäyttökyselyllä sekä vedenkäytön seurannalla.
Selvitä mistä johtuu vedenkäytön kasvu, näin voit havaita piileviä vesivuotoja ja osaat reagoida kasvaneeseen vedenkäyttöön. Ota käyttöön teknisiä vettä säästäviä ratkaisuita, esimerkiksi kosketusvapaat hanat ja virtaamien rajoittimet auttavat säästämään vettä. Ota käyttöön vesivuotojen havaitsemiseen kehitettyjä älyvesimittareita.
Tämä johtuu lämpimän käyttöveden käytöstä, jolloin osa lämmityskuluista kuuluu vedenkäytön kustannuksiin. Kun huomioidaan myös lämpimän käyttöveden lämmitys, niin vedenkäytön osuus keskimääräisistä hoitokuluista on 13–15 prosenttia. On tärkeää tutustua oman taloyhtiön hoitokuluihin ja verrata niitä vastaavan tyyppisten taloyhtiöiden tietoihin. Mistä lämmityslasku muodostuu?
Miten voin pienentää vedenkäyttöäni? Jokaisen asukkaan vedenkäyttötottumuksilla on suuri merkitys taloyhtiön kokonaisvedenkulutukseen. Vedenkäyttöä voi asukkaana pienentää seuraavasti: Suihkussa kuluu huomaamatta merkittävä määrä vettä ja lämmitysenergiaa. Suihku kannattaa sulkea esimerkiksi saippuoimisen ajaksi.
Tekstiilit Tekstiilien merkittävimmät ympäristövaikutukset liittyvät energian ja vedenkäyttöön sekä ympäristölle ja terveydelle haitallisten kemikaalien käyttöön, joita käytetään kaikissa tuoteketjun vaiheissa, aina raaka-aineen tuotannosta valmiiseen vaatteeseen.
Koti ja asuminen Lisätietoa kodin ja asuminen energiankäytöstä: Koti ja asuminen Asiaa energiasta – Energiatehokkaan asumisen opas Energiafiksusti vapaalla – Painettava versio Energiafiksusti vapaalla – Verkkosivuversio Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö Energiatehokas ilmanvaihto Energiatehokkuuden asukaskampanja Energieffektiv bosättningskampanj Energispartips