Siirry sisältöön

280 hakutulosta

Energiankäyttö Suomessa Näiltä sivuilta löytyy tietoa Suomen energian hankinnasta ja kulutuksesta eri sektoreilla perustuen Tilastokeskuksen tietoihin. Lisäksi löydät tietoa energiatehokkuustoimenpiteiden vaikuttavuudesta sekä eri sektorien energiatehokkuudesta ja sen mittaamisesta.
Työkaluja kiinteistön energiankäytön tehostamiseen Energiakatselmukset Energiakatselmus luo perustan kiinteistön energiankäytön tehostamistoimenpiteille. Katselmuksessa käydään läpi mihin energiaa kuluu ja miten energiankäyttöä voidaan tehostaa. Kulutusseuranta Kiinteistön kulutusseuranta mahdollistaa tavoitteellisen energiankäytön hallinnan.
Lisätietoa ammattikeittiöiden energiankäytöstä Työtehoseura selvitti Motivan tilauksesta ammattikeittiöiden energiankäyttöä ja kartoitti toimia, joilla energiankulutusta voidaan vähentää.
Kouluttamalla ja opastamalla omaa henkilöstöä energiankäytössä ja energiaa säästävien hankintojen tekemisessä varmistetaan esimerkiksi kunnan tai kaupungin energiankäytön tehostamissuunnitelmassa asetettujen tavoitteiden saavuttaminen. Toimenpiteistä ja niiden tavoitteista tulee kertoa myös asukkaille.
Teollisuusuunin energiankäytön tehostaminen Kuva suurenee klikkaamalla.
Nyt on oikea aika selvittää miten energiankäyttö, siitä aiheutuvat kulut ja epävarmuustekijät kuormittavat mahdollisimman vähän yrityksesi toimintaa. Parantamalla energiatehokkuutta vähennät energiankäyttöäsi ja riippuvuutta hintamuutoksista tai energian saatavuudesta ja vähennät samalla yrityksen hiilijalanjälkeä.
Energiatehokkuuden osa-alueita ovat: kiinteistöjen energiankäyttö (lämpö, sähkö, vesi); laitesähkö; liikkuminen (työasia-, virka- ja työmatkat); sekä muu energiankäyttö (esimerkiksi koneet). Suunnitelman eri vaiheissa organisaatiossa mietitään, miten ja millä toimenpiteillä energiatehokkuutta parannetaan.
Rakennuksen energiankäyttöön liittyy oleellisesti asukaiden elämäntapa, joten pelkät tekniset ratkaisut eivät ratkaise energiansäästötarpeita.
Arvioinnissa kiinnitetään erityistä huomiota energiankäytön ennakoimiseen ja energiankulutuksen raportointiin. Näin mahdollistetaan energiaverkon toiminta uusiutuvan energiantuotannon lisääntyessä. Mitä?
Arvioinnissa kiinnitetään erityistä huomiota energiankäytön ennakoimiseen ja energiankulutuksen raportointiin. Näin mahdollistetaan energiaverkon toiminta uusiutuvan energiantuotannon lisääntyessä. Mitä?