Siirry sisältöön

39 hakutulosta

Energiansäästö ilmastoratkaisujen kirittäjänä Kyselytutkimus osoittaa, että energiansäästössä on otettu isoja harppauksia eteenpäin: 74 % vastaajista on valmiita säästämään sähkön kulutuksessa silloin, kun kysyntä on suurinta.
Energiatukea voidaan myöntää investointi- ja selvityshankkeisiin, jotka edistävät uusiutuvan energian tuotantoa, energiansäästöä tai energiantuotannon tai -käytön tehostamista, hukkalämmön hyödyntämistä tai muutoin energiajärjestelmän muuttumista vähähiiliseksi.
Takaisin Astetta alemmas -energiansäästökampanjan loppuraportti Julkaisun kieli Suomi Laajuus 43 sivua Julkaisuvuosi 2023 Lataa Astetta alemmas -energiansäästökampanjan loppuraportti Kuvaus Astetta alemmas -energiansäästökampanja oli lämmityskaudella 2022-23 toteutettu yhteiskunnallinen informaatiokampanja, jossa kannustettiin suomalaisia kotitalouksia energiansäästöön ja energiatehokkuuden
Lähes yhtä moni pitää energiansäästöä arjessa liian työläänä, vaikka se olisi taloudenpidon kannalta järkevääkin. Taloyhtiössä alle kolmen vuoden takaisinmaksuajan hyväksyisi joka neljäs, alle viisi vuotta sopisi 28 prosentille ja alle kymmenen vuotta 30 prosentille.
The State Agency for Energy Efficiency and Energy Saving of Ukraine (SAEE) toteuttaa Ukrainassa valtion energiatehokkuutta, energiansäästöä, uusiutuvia energialähteitä ja vaihtoehtoisia polttoaineita koskevaa politiikkaa.
Ohjeistuksen on tarkoitus kaikissa tapauksissa ohjata työtä niin, että: resurssit suunnataan tärkeimpiin, energiakustannuksiltaan merkittävimpiin laitteisiin ja järjestelmiin; kaikki oleellinen ja taloudellinen energiansäästö- ja CO 2 -päästöjen vähentämispotentiaali todetaan; toteutettavuus arvioidaan; ja toimenpide-ehdotukset ovat riittävän yksityiskohtaiset toteutuksen ja jatkotoimien
Energiansäästöä ja energiatehokkuutta on edistetty valtion ja toimialojen välisillä sopimuksilla jo 1990-luvulta lähtien. Tutustu oman alasi sopimukseen ja liity vastuullisten energiankäyttäjien joukkoon. Yhdessä rakennamme energiatehokasta Suomea.
Perussäädön kautta haussa oli tehokkaamman säätyvyyden kautta tasaisemmat lämpötilat koko talossa, ja sitä myötä myös energiansäästö. Lämmitysverkon perussäätö oli merkitty taloyhtiön viisivuotissuunnitelmaan, mutta sen toteuttaminen tuli tarpeeseen myös aiemmin tehdyn lämmönvaihtimen ja ohjauskeskuksen uusinnan myötä.
Tämä tarkoittaa 3,9 TWh uutta vuotuista energiansäästöä kaudella 2024–2030, kun se on 2,3 TWh kaudella 2021–2024. Suomi on täyttänyt selvästi kauden 2014–2020 säästövelvoitteen pääosin energiatehokkuussopimusten tuottamilla säästöillä. Se on tavoitteena myös jatkossa.
Energiansäästövelvoite kiristyy Energiansäästövelvoite vuosille 2021–2030 nousee nykyisestä 0,8 prosentista asteittain 1,9 prosenttiin, mikä tarkoittaa 3,9 TWh uutta vuotuista energiansäästöä kaudella 2024–2030, kun kauden 2021–2024 se on 2,3 TWh.