Siirry sisältöön

34 hakutulosta

Sopimustoiminnalla tehostetaan liittyjän omaa energiankäyttöä ja samalla säästetään sähköä, lämpöä, polttoaineita ja kustannuksia. Samalla vähennetään hiilidioksidipäästöjä. Toiminta on tuottanut hyviä tuloksia ja vaikuttavuutta, jotka pystytään näyttämään toteen johdonmukaisen seurannan ja raportoinnin ansiosta.
Kun ne toimivat oikein, asuminen on terveellistä, turvallista ja kuluttaa energiaa mahdollisimman vähän. ”Asumiskustannuksista suurin osuus on energiankäyttöä”, kertoo Samuli Könkö , Suomen LVI-liiton toiminnanjohtaja.
Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Elina Ovaskainen elina.ovaskainen@motiva.fi puh. 040774 9390 Motiva Oy asiantuntija Taneli Varis taneli.varis@motiva.fi puh. 050 576 0769 Motivan valtakunnallinen energianeuvonta opastaa fiksuun energiankäyttöön. Asiantuntija vastaa Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla kuluttajien kysymyksiin.
Asiakkaan tulee saada laskun mukana tai esimerkiksi internetin välityksellä tietoja energiankulutuksestaan, kulutuksensa ilmastovaikutuksista, energiantuotannon polttoaineista sekä vertailutietoa muiden samanlaisten kuluttajien energiankäytöstä. Valtioneuvoston asetuksella säädetään tarkemmin lämmityksen, jäähdytyksen ja vedenkulutuksen kustannusten jakamisesta.
Tunnustusta vastuullisuustyölle Energianerokas teko voi olla konkreettinen energiankäyttöä tehostanut toimenpide, kampanja tai mikä tahansa esimerkillinen tapa edistää energiatehokkuutta. Tuomaristo valitsee energianerokkaimmat teot niiden vaikuttavuuden ja tuloksellisuuden sekä kekseliäisyyden ja innostavuuden perusteella.
Kansainvälisen energiajärjestö IEA:n mukaan energiatehokkuutta tarvitaan energiankäytön ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi ja myös vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseksi. Energiatehokkuustoimet ja -investoinnit tuottavat energiansäästön lisäksi monenlaisia muita hyötyjä, joita kutsutaan oheishyödyiksi, lisäarvoksi tai piilohyödyiksi.
. – Ledit ovat tällä hetkellä niin energiatehokkuudeltaan kuin valon laatuun liittyviltä ominaisuuksiltaan paras vaihtoehto kaikkeen kodin valaisuun, sanoo kodin energiankäytön asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta. Erityisesti vanhojen halogeenien vaihtaminen ledeiksi tuottaa säästöä sähkölaskuun.
Asiakkaan tulisi saada laskun mukana tai esimerkiksi internetin välityksellä tietoja energiankulutuksestaan, kulutuksensa ilmastovaikutuksista, energiantuotannon polttoaineista sekä vertailutietoa muiden samanlaisten kuluttajien energiankäytöstä. Valtioneuvoston asetuksella säädetään tarkemmin lämmityksen, jäähdytyksen ja vedenkulutuksen kustannusten jakamisesta.
VR konsernin tavoitteena on nostaa uusiutuvan energian käytön osuus yli 60 % vuoteen 2020 mennessä (kaikesta konsernin energiankäytöstä). Vuonna 2014 uusiutuvan energian osuus oli 56 %.
Direktiivi 2011/65/EU Energiatehokkuusdirektiivi (Energy Efficiency Directive, EED, 2012/27/EU) velvoittaa myös energiankäytön tehostamiseen. Direktiivissä korostetaan julkisen sektorin roolia esimerkin näyttäjänä säästötavoitteiden saavuttamisessa.